prekid u 44. minuti

Vieira poslao igrače u svlačionicu: Riječani su nas rasistički vrijeđali!

Foto: Press Association/PIXSELL
Vieira poslao igrače u svlačionicu: Riječani su nas rasistički vrijeđali!
23.07.2014.
u 09:25
Stručni stožer engleskog premierligaša odlučio je prekinuti utakmicu nakon isključenja veznjaka Fofane.
Pogledaj originalni članak

Pripremna utakmica između mladih momčadi Rijeke i Manchester Cityja koja se igrala u Novigradu završila je incidentom. Točnije, nije završila, već je prekinuta u 44. minuti pri vodstvu Riječana (1:0), nakon što je stručni stožer premierligaša, predvođen bivšom nogometnom zvijezdom Patrickom Vieirom, odlučio povući momčad s igrališta.

Prema priopćenju Manchester Cityja, momčad je napustila igralište zbog vrijeđanja na rasnoj osnovi francuskog veznjaka Sekoa Fofane.

Predstavnici kluba u Hrvatskoj i Manchesteru će nastaviti surađivati sa službenicima, organizatorom utakmice i Hrvatskim nogometnim savezom kako bi se istražio ovaj slučaj stoji u priopćenju.

Riječani pak tvrde kako su nadigrali grube Engleze "što im očito nije odgovaralo". Rijeka je rano povela, već u 4. minuti Dangubić je realizirao jedanaesterac za vodstvo. A onda je, u 44. minuti, nakon starta na Marka Marciuša, isključen spomenuti Fofana.

 

Bili smo dominantniji na što je Manchester City odgovorio agresivnim duelima.  Prvi oštriji duel na našem igraču Dangubiću mogao se na neki način okarakterizirati kao nesmotren, ali grubi nasrtaj na Marka Marciuša samo minutu poslije nema opravdanja pa je njegovo isključenje potpuno opravdano kazao je Ranko Buketa, koordinator za struku mlade momčadi Rijeke za službenu stranicu kluba s Kantride te dodao:

  Uslijedilo je ono što se rijetko viđa pa i na ovakvim prijateljskim utakmicama. Trener Vieira ušao je u teren, nešto raspravljao sa sucem, a onda na čuđenje dobro popunjenog stadiona u Novigradu povukao svoju momčad s terena. Koji su razlozi tome znani su samo njemu. Možda je očekivao suparnika protiv kojeg će lakoćom dominirati terenom i uigravati svoju momčad te lagano poentirati, što protiv ovakve Rijeke nije mogao biti slučaj.

Umjesto drugog poluvremena igrači Rijeke pod vodstvom kondicijskog trenera Maria Jovanovića odradili su lagani trening pred 1000 gledatelja.

Za Rijeku 2 su nastupili: Nwolokor, Vidas, Bulić, Bagadur, Collins, Kokorović, Gerald, Marciuš, Dangubić, Okechukwu i Solomon.

Dodajmo kako se i početkom lipnja dogodio incidient u kojem je sudjelovala mlada momčad Rijeke. Tada je, u polufinalu turnira Kvarnerska rivijera, došlo do tučnjave s vršnjacima iz Sarajeva.

>>Tučnjava na utakmici Rijeke i Sarajeva, sudjelovali i trener te sudac

>>Pogledajte kako se Manchester City priprema u Novigradu

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 33

Avatar franioprvi
franioprvi
10:04 23.07.2014.

Razmazene zvjezdice , ne podnose da gube tamo protiv nekih , kako se zovu , Hrvata. Vieira je Francuz i ici ce plakati kod tate Platinija , Rijeci se ne pise dobro. Poslije Japanca , sad ovaj.

Avatar Django
Django
10:01 23.07.2014.

Ma da, kako da ne! A glavni protagonisti i predvodnici rasističkog ispada bili su rasno čisti Hrvati Nwolokor i Okechukwu. Ovi Englezi me podsjećaju na još neke narode koji se osjećaju ugroženima čim ih mrko pogledaš. Deja vu.

Avatar tituš
tituš
10:09 23.07.2014.

očekujemo reakciju i akciju onog riječkog frajera, onu moralnu i ljudsku vertikalu, koji je našeg Šimunića motrio, prijavio i obrazložio čak FIFA-i o čemu se tu radi. Molimo jednak aršin za sve! Očekujemo njegovo očitovanje. I to gdje se događa rasizam u Regiji Istri!