Vinkovačka borba za novac

Foto: import
Vinkovačka borba za novac
13.12.2006.
u 21:41
Pogledaj originalni članak

Apsolutno su bili hit prvog dana dvoranskog prvensva, prvog kvalifikacijskog turnira. Cibalia je došla kao jedna od momčadi koje nemaju velikih izgleda, pogotovo ne u skupini s Rijekom, Šibenikom, Osijekom.

A ispalo je obrnuto, Ciblia je prvog dana pokazala daleko najviše, u tri utakmice postigla je tri pobjede i mirno ušla u drugi, posljednji dan prvoga kvalifikacijskog turnira. Da su dobri i nadasve motivirani, pokazali su već u prvoj utakmici.

Protiv Osijeka bili su uvjerljivi, kontrolirali rutinski utakmicu od prve minute (tada su već poveli), da bi jedini pogodak primili na isteku utakmice. Pojavile su se tada priče o tome da su igrači Ilije Lončarevića turnir počeli traljavo kako bi stigli na svadbu svoga prvog vratara Marina Skendera.

No, Osijek je to demantirao, i sportski direktor Alen Petrović i trener Ilija Lončarević tvrde da o tome nema govora. Uostalom, u susretu koji su kasnije igrali sa Šibenikom (0:0) borili su se, bila je to utakmica s tri isključenja.

A Cibalia, taj najljepši dio prvog dana turnira, u nastavku je natjecanja pokazala da je doista jaka. S 5:2 deklasirala je razvikani Dinamo, doduše oslabljen zbog ozljeda. Ali, Leutar, Jukan, Bilen, Antun Andričević i društvo bili su jednostavno bolji od izabranika Branka Ivankovića.

Nama je novac važan, ovo je sjajna prilika da nešto zaradimo, nagrade su primamljive kazao je iskusni Antun Andričević nakon što je dvaput matirao plavog vratara Tomislava Vranjića.

Niz dobrih igara zaključili su posljednjom utakmicom večeri, s 3:1 slavili su protiv Pule. Upravo te dvije momčadi jedine su prvog dana na rasporedu imale tri utakmice. Obje momčadi koje osjećaju "rupu" u svojim blagajnama. Ali, s različitim pristupima. Pula, čiji igrači plaću nisu dobili tamo negdje od lipnja, nije baš iskazala preveliku želju, za razliku od Cibalije koja tu vidi priliku za to da malo popuni svoje novčano stanje.

Puljani su uzeli samo bod u tri utakmice. No, možda je riječ samo o razlici u kvaliteti. A Dinamovo vađenje na neprilagođenost umjetnoj travi, posebnoj lopti i dimenzijama igrališta, slabašan je argument, pogotovo za mlak pristup protiv Cibalije.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr