POVRATAK U DEŽELU

Više od 10.000 navijača dočekalo Slovence

Foto: 'Dalibor Urukalovic/PIXSELL'
Više od 10.000 navijača dočekalo Slovence
26.06.2010.
u 17:30
– Slovenski nogomet dosad je uvijek bio gledan s malo podcjenjivanja. Vi ste to promijenili – poručio je slovenski predsjednik Türk.
Pogledaj originalni članak

Iako se nisu uspjeli plasirati u osminu finala Svjetskog prvenstva, nogometaši Slovenije u svojoj su zemlji dočekani kao heroji.

Već na ljubljanskom aerodromu dočekalo ih je 2000 ljudi, a nakon toga slavili su sa 10.000 navijača u središtu Ljubljane.

"Kdor ne skače, ni Slovenc, hej, hej, hej" – orilo se na Prešernovu trgu.

– Rezultatski možda i nismo ostvarili ono što smo željeli, ali sada kada vidim ovoliko emocija navijača, jako smo zadovoljni. Donovan nam je uzeo prolaz pogotkom Alžiru u 91. minuti, ali ovo nam nitko ne može oduzeti – rekao je slovenski izbornik Matjaž Kek te dodao:

– Ponosim se svojim igračima i zadovoljan sam svime u posljednjih mjesec i pol dana. Nikad nisam vodio ovako homogenu skupinu, u kojoj je doista vladalo veliko zajedništvo.

Unatoč ispadanju Slovenci su pobjedom protiv Alžira 1:0 barem uspjeli ostvariti svoju prvu pobjedu na svjetskim prvenstvima.

Zbog tog uspjeha Slovence je na Brniku dočekao i predsjednik vlade Borut Pahor, a za Kekove je izabranike poslije organizirano i primanje kod predsjednika Danila Türka.

– Slovenski nogomet do sada je uvijek bio gledan s malo podcjenjivanja. Vi ste svojim igrama u posljednje dvije godine to promijenili – poručio je slovenskim reprezentativcima predsjednik Danilo Türk.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

WI
wizeman
22:41 29.06.2010.

Slovenci nismo nogometna nacija, zato se skromno veselimo ogromnog uspjeha naših nogometaša. Hrvatska je nogometna nacija, zato se neskromno sprda nad uspjesima naših dečka, a neuspjehe svojih jednostavno skromno zaboravlja. How pathetic

DU
Deleted user
18:14 26.06.2010.

i kaj su skandirali..do-no-van,do-no-van ili de-foe,de-foe

OB
-obrisani-
10:04 28.06.2010.

nesretno ispali? 1. pa nismo mogli sretniji gol zabiti nesretnim alžircima, 2. po starom zlovenskom lopovskom običaju ukrali smo amerikancima regularan gol 3. ispali u skupini s jadnicima koji su ispali odmah u slijedećoj rundi hahaha, stvarno imamo močno reprezentanco...