ZADAR

Višnjik u suzama zbog poraza Makedonaca

24.01.2009.
u 17:15
Pogledaj originalni članak

Bila je to invazija na Zadara i s kopna i iz zraka. Gotovo 4000 vatrenih makedonskih navijača napravila je fantastičnu atmosferu u dvorani Višnjik, kao da igraju košarkaši Zadra finale s Cibonom. No, njihovi ljubimci nisu mogli pronaći odgovor na agresivne Norvežane koji su slavili 29:27 u prvoj utakmici drugog kruga rukometnog SP-a.

Portugalski suci su dopustili na trenutke i grubu igru, neke su odluke sudaca bile čudne i negdje u 20. minuti Skandinavci su pobjegli na 12:6, pa 14:8, a u tom djelu makedonsko božanstvo Kiril Lazarov bio je siguran samo s crte od sedam metara. Samo jedan gol iz igre u prvom djelu bio je premalo, a u nastavku je također nekoliko puta zakazao, iako je ponovo odigrao vrlo dobru utakmicu. Uz to, norveški vratar i brojne pogođene vratnice omogućile su brze kontre u kojima je Tvedten postizao lake pogotke.

Nastavak je ponudio priliku igračima Ile Temelkovskog, imali su i gol zaostatka, ali nisu uspjeli izjednačiti. Uvukla se nervoza, stigle su pogreške i na kraju je cijeli Višnjik plakao.

Pogledajte na vecernji.hr