Ganac je bio dobar

Vlak: Addy ima dobru tehniku, igru i skok, ali je bio prenervozan

Foto: 'Marko Prpic/PIXSELL'
Vlak: Addy ima dobru tehniku, igru i skok, ali je bio prenervozan
02.04.2013.
u 08:20
– Dobro je igrao? Pa rekao sam vam da je to dobar igrač – javio se Prosinečki iz Turske.
Pogledaj originalni članak

Dinamo je protiv Zadra odigrao s novim stoperskim parom, zbog Šimunićeva i Jedvajeva izostanka priliku su dobili Jozo Šimunović i Lee Addy. I dok je Šimunović i prije debitirao s nekoliko minuta, a u subotu zabio i prvijenac, Addy je prvi put zaigrao za plave nakon što je došao iz Kine. I igrao je vrlo dobro. Doduše, u prvom se poluvremenu činio jako nervoznim.

Zapovijeda obranom pa viče

– To je bio i moj dojam, stalno je nešto vikao, mahao rukama. No očito su ga u poluvremenu smirili jer je u drugom dijelu bio \"normalan\" – kaže nekadašnji trener Dinama Marijan Vlak.

U svlačionici plavih kažu da nije bila riječ o Addyjevoj nervozi, kažu da je takav kad god se igra, da tako zapovijeda obranom i da im takav igrač treba. Zadovoljni su i što ima dobar, čvrst pas.

– Za prvu utakmicu, igrao je vrlo korektno, dobro predaje loptu, dobro čita igrače. Iako nije visok, ima dobar osjećaj za skok i nije imao nikakvih problema. No treba znati i da ga Zadar nije doveo u nekakve teže situacije pa treba pričekati jače utakmice za pravo mišljenje. Prvi je dojam dobar – dodao je Marijan Vlak.

I Roberta Prosinečkog, nekadašnjeg trenera Crvene zvezde, zanimalo je kako je igrao njegov bivši igrač.

– Dobro je igrao? Pa rekao sam vam da je to dobar igrač – javio se Prosinečki iz Turske.

Oglasio se i sam Addy, doduše u srpskim novinama, koje su ga pratile baš zato što je bivši igrač Zvezde.

– Bez problema sam se naviknuo na život u Zagrebu, sve je slično kao u Beogradu. Ovdje nemam nikakvih problema, znaju da sam igrao za Zvezdu, ali nitko me zbog toga nije ni krivo pogledao. Lako se sporazumijevam s igračima, znam osnove jezika, kao \"kako si, bole me leđa, glava, lijevo, desno\"... Prije sam igrao za hleb, sad igram za kruh, pio sam kafu, sad pijem kavu. A radim sve slično kao i u Beogradu, slušam gansku narodnu glazbu. Kad izađem van, glazba je slična kao u Beogradu – rekao je Addy za Alo Sprint i dodao da je Dinamo jači od Zvezde jer je stalno prvak i igra u Ligi prvaka.

Mamić je pravi \"dasa\"

A kakav je gazda Zdravko Mamić?

– Boss je prva liga, dasa na mjestu – rekao je Addy zahvalan Prosinečkom za sve što je za njega napravio u karijeri. S obzirom na to da je dobro počeo i u Dinamu, valjda će i trenerima plavih biti zahvalan.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.