PRIPREME ZA DOHU

Vlašić: Želim uoči SP-a još jednom dobro skakati

Foto: Reuters
Vlašić: Želim uoči SP-a još jednom dobro skakati
03.03.2010.
u 16:10
Blanka dosad ima tri pobjede na mitingu u Banskoj Bystrici, a sa skokom preko 2,05 metara drži ženski rekord mitinga.
Pogledaj originalni članak

Posljednju provjeru uoči nastupa na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Dohi, Blanka Vlašić imat će danas u slovačkoj Banskoj Bystrici. U tom slovačkom gradu Blanka je u četiri posljednje godine tri puta pobijedila, u ugodnom ozračju dvorane Štiavničkách. Njezinih 2,05 metara iz 2006. godine je i rekord mitinga. Prije dvije godine pobijedila je preskočivši 2,04 metra, a lani je slavila preskočivši dva metra. Ovo je 17. izdanje tog visaškog mitinga, s time da ženskog visa u programu nije bilo od 2001. do 2006. godine.

Blanka je sa svojim trenerom Bojanom Marinovićem stigla u Bansku Bystricu dva dana prije mitinga.

– Želim još jednom dobro skakati prije Dohe. Banska Bystrica je idealan miting na kojem želim još više podići samopouzdanje – rekla je Blanka.

Početak mitinga je u 17 sati, a Blankine današnje suparnice bit će: Barbara Szabo (Mađarska), Barbora Lalakova (Slovačka), Karolina Blazej, Kamila Stepanjuk (obje iz Poljske), Stine Kufaas (Norveška), Viktorija Kljugina (Rusija) i Ema Green (Švedska).

Onih najboljih, poput Njemica Friedrich i Krog, Ruskinje Skoline i Španjolke Beitie, u Bystrici nema. Sve su one ove sezone u dvorani preskočile dva metra. Na svjetskoj visaškoj listi Blanka Vlašić i dalje je uvjerljivo prva sa dva najbolja skoka sezone – 2,06 i 2,03 metra. Blanki će to biti peti nastup ove sezone u dvorani. Svih je pet puta pobijedila i svaki put skokovima preko dva metra. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.