Tvrtko Močibob:

Volim Dinamo, bio tu Mamić ili netko drugi

Foto: VL
Volim Dinamo, bio tu Mamić ili netko drugi
24.09.2015.
u 16:00
Hrvatska večeras na Europskom prvenstvu 
u Vrsaru (20 sati) igra 
protiv Izraela za prvo 
mjesto u skupini.
Pogledaj originalni članak

Tvrtko Močibob, izbornik hrvatske mininogometne reprezentacije, koja večeras na EP-u u Vrsaru (20 sati) igra protiv Izraela za prvo mjesto u skupini, bio je na najboljem putu da postane veliki igrač kakav je bio i njegov otac Pero.

Igrao je za mlađe uzraste zagrebačkog Dinama.

– Došao sam do juniora i odustao. Počeo sam izlaziti, a da bih opstao u Dinamu morao sam biti sto posto unutra. Trening i samo trening, a meni se to nije dalo – istaknuo je Tvrtko.

Kako je na tu odluku reagirao tata?

– Rekao je da je to moja odluka i da se ne želi miješati – istaknuo je Tvrtko.

Oduvijek ga je više privlačio mali nogomet.

Stanovao sam na Ravnicama i po cijele dane igrali bismo mali nogomet. Bilo je puno kvartovskih momčadi pa se igralo tako da pobjednik ostaje na terenu. Znao sam sa škvadrom dolaziti vikendom rano ujutro kako bismo došli na red i zauzeli teren – istaknuo je.

Na Kutiji šibica, najpopularnijem malonogometnom turniru u Hrvatskoj, igrao je bezbroj puta.

– Nikad nisam bio ni blizu osvajanja Kutije. To mi je bila želja koja je, eto, ostala neostvarena. Ali, počet ću igrati na veteranskoj Kutiji pa možda uspijem – rekao je.

Otkako se u nas pojavio mininogomet, počeo ga je igrati.

– Igrao sam usporedo mali nogomet i mininogomet. Bio sam kapetan hrvatske reprezentacije u mininogometu na sva tri europska prvenstva na kojima smo do sada sudjelovali. U početku nije bila velika razlika između futsala i mininogometa osim što se ovaj drugi igrao na umjetnoj travi. Čak se i aut u mininogometu izvodio nogom, no pravila su se promijenila pa se sada izvodi rukom, što je besmisleno – priča Tvrtko.

Tata ne dolazi na utakmice mininogometa?

– Ma, neeee. To ga ne zanima. On provodi vrijeme na ranču ili na Visu gdje imamo kuću i veliki maslinik.

A idete li zajedno na utakmice Dinama?

– Tata nikad nije ni išao, a ja sam išao dok sam živio na Ravnicama. Sada idem rijetko. Više pratim na TV-u. Ne sviđa mi se atmosfera oko kluba, ne sviđaju mi se svađe dviju navijačkih skupina. Volim Dinamo i uvijek ću navijati za njega bio tamo Zdravko Mamić ili netko drugi – zaključio je Močibob mlađi.

Kada se ne bavi mininogometom, Tvrtko vodi nekadašnji tatin kafić Potepuh na Dolcu.

>>Hrvatska s Izraelom za prvo mjesto u skupini

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

Avatar white socks
white socks
17:14 24.09.2015.

Volim Dinamo bez obzira što ne volim Mamića! Reprezentacija mi je svetinja bez obzira tko je predsjednik HNSa, tko je izbornik i što mi se neki igrači nesviđaju i mislim da ne bi trebali igrati za repku ili su izdayice i za reprezentaciju se ne trude ni 30% kao kad igraju za klub (za novce). Na žalost puno ih je koji su jedva dočekali razlog za okrenuti navijače protiv repke. Dinamo zauvjek! Naprijed Hrvatska!

OL
olrajt
17:25 24.09.2015.

..bravo!....zdravo razmišljanje!....uh što mu je tata dobro igrao!....zlatna generacija Zagreba ..1973 u Beogradu uvalili Partizanu šest komada!...utakmica koja se ne zaboravlja!...kakav je to napad bio :Markulin,Hušidić Močibob ,Rukljač i Bakota!!...heeej!

DU
Deleted user
18:07 24.09.2015.

Dinamo se ne voli . On teče venama.