riječka euforija

Volpi stiže jahtom na treću najveću utakmicu u povijesti

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Volpi stiže jahtom na treću najveću utakmicu u povijesti
22.08.2013.
u 10:00
Prodaja dresova i pretplata utrostručena je. Iz kluba je već stigao poziv: odjenite bijele majice, najdraži dres kluba, stavite šalove i neka se Kantrida zabijeli!
Pogledaj originalni članak

I baš kao što je kazao Anas Sharbini uoči sutrašnje velike utakmice doigravanja za Europsku ligu Rijeka – Stuttgart: Lakše im je zabiti gol nego doći do ulaznice! Svi ih traže, ali su one razgrabljene. Danima se napeto čeka veliki sraz pod stijenama Kantride. Kroničari riječkog sporta kažu da je to treća najveća europska utakmica u povijesti kluba. A prve dvije nisu izgubili! Juventus je u četvrtfinalu Kupa kupova 1980. izvukao 0:0 (u uzvratu u Torinu bilo je 2:0 za Juve), a 1984. u 2. kolu Kupa Uefe srušen je rekord Kantride (22.000, negdje piše i 26.000 gledatelja) i – madridski Real (3:1)! U uzvratu je Rijeka okradena (tri isključenja, poklonjen 11-erac Realu) i izgubila je sa 3:0. Onim nešto mlađima dovoljno je reći da su ulaznice za Stuttgart traženije nego što su bile za sraz s Osijekom za naslov prvaka 1999.

Prodaja dresova i godišnjih ulaznica utrostručena je, a svojom će jahtom doći i počasni predsjednik i glavni financijer Gabriele Volpi s predsjednikom Nadzornog odbora kluba Francescom Cuzzocreom. Sudeći po raspoloženju riječkih navijača, atmosfera će biti nezaboravna. Iz kluba je već stigao poziv: odjenite bijele majice, najdraži dres kluba, stavite šalove i neka se Kantrida zabijeli!

I dok igrači Rijeke i trener Matjaž Kek s velikom dozom strahopoštovanja govore o Stuttgartu, Ćiro Blažević priklonio se boljim pratiteljima njemačkog nogometa koji kažu: Rijeka ima veliku šansu! Švabe su u krizi, u pet utakmica ove sezone pobijedili su tek četvrtoligaša berlinski Dinamo u 1. kolu njemačkoga kupa (2:0), a imaju dva remija u Europskoj ligi s bugarskim Botevom (1:1, 0:0) i dva prvenstvena poraza (od Mainza 2:3 i Bayera 0:1). A Rijeka ove sezone u deset utakmica još nije pobijeđena.

Druge brojke, vrijednosne, potvrđuju da je Stuttgart favorit: njemačka momčad vrijedi 97,2 milijuna eura, a Rijeka 18,3 milijuna. Nitko iz Kekove družine nije reprezentativac, dok ih Stuttgart ima čak 11! Nijedan nije njemački, ali tu su dva turska te po jedan iz BiH, Austrije, Norveške, Danske, Gvineje, Japana, Rumunjske, Obale Bjelokosti i Novog Zelanda. Ibišević je prva zvijezda i najbolji igrač, a Bruno Labbadia, čiju navijači traže ostavku, u sastavu ima i Ranija Khediru (19), brata realovca Samija Khedire.

>> Rijeka uoči okršaja sa Stuttgartom remizirala na domaćem terenu

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.