BEZ BODOVA U ZAGREBU

Vonn: Nadam se da će ruka do Vancouvera biti dobro

Foto: AFP
Vonn: Nadam se da će ruka do Vancouvera biti dobro
05.01.2010.
u 09:27
Amerikanka Lindsey Vonn, najbolja skijašica u Svjetskom kupu u minule dvije sezone, na slalomu u Zagrebu ispustila je vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa.
Pogledaj originalni članak

Vonn je prošli utorak vozila slalomsku utrku u Lienzu, iako je dan ranije teško pala na veleslalomu i žestoko natukla podlakticu lijeve ruke. Zauzela je u Lienzu 18. mjesto u slalomu te je razmišljala o propuštanju Snježne kraljice na Sljemenu.

Ipak, došla je u Zagreb, samo zato da bi promašila vrata u drugoj vožnji i ostala bez bodova. Njezina prijateljica, Njemica Maria Riesch, osvojila je četvrto mjesto (pobijedila je Francuskinja Sandrine Aubert, op.a.), te je za pet bodova preskočila Vonn na čelu ukupnog redoslijeda.

Maria Riesch sada ima 599 bodova, Vonn 594, a za vrat im puše i Austrijanka Kathrin Zettel, druga u Zagrebu, sa 569 bodova.

- Nadam se da će moja ruka biti dobro do Zimskih olimpijskih igara u Vancouveru. Usprkos nastupu u Zagrebu, ostajem pozitivna. Moj je cilj potpuno se oporaviti do Vancouvera i vratiti samopouzdanje. Želim doći u stanje u kojem uopće ne razmišljam o ruci i ozljedi - izjavila je Vonn.

Prošle je sezone Vonn zadobila bizarnu ozljedu na Svjetskom prvenstvu u francuskom Val d'Isereu. Slavlje zlatne medalje u spustu bilo je kobno za lijepu Amerikanku. Nakon borbe sa šampanjcem, koji je pokušavala otvoriti, Vonn je prilično porezala desni palac.

Hitna intervencija liječnika američke reprezentacije rezultirala je s četiri šava na njezinu  palcu.

- To je bila drukčija ozljeda. Tada me bolio sam palac, a sada me boli cijela ruka pa mi je teže ne razmišljati o ozljedi. No, što je, tu je, moram prihvatiti stanje kakvo jest - rekla je Vonn.

Sljedećeg vikenda Vonn će nastupati u brzim disciplinama u natjecanjima Svjetskog kupa u austrijskom Haus Im Ennstalu. U petak i subotu na rasporedu su dva spusta, a u nedjelju superveleslalom.

Prvi spust u petak bit će zamjenski za onaj neodržani u francuskom Val d'Isereu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.