ŽDRIJEB SP-a u Turskoj

Vranković: Sa SAD-om će biti pravi spektakl!

Foto: Reuters
Vranković: Sa SAD-om će biti pravi spektakl!
15.12.2009.
u 11:39
Hrvatska reprezentacija će na Svjetskom prvenstvu 2010. godine u Turskoj igrati u skupini B s SAD-om, Slovenijom, Brazilom, Iranom i Tunisom.
Pogledaj originalni članak

Ždrijeb Svjetskog prvenstva u Turskoj (28. kolovoza do 12. rujna 2010.) osigurao je hrvatskim košarkašima mjesto pod svjetlima glavne pozornice u Istanbulu, gdje će već na otvaranju skupine B igrati s najvećim zvijezdama NBA lige.

‘Spusti se, Franjo!’ jedna je od izjava sportskih komentatora koja će se zauvijek pamtiti. U tim trenucima Hrvatska je povela protiv američkog Dream Teama na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. Trenuci su to kojih se sjeća i novi hrvatski izbornik Josip Vranković.

– Igrao sam protiv američke reprezentacije i znam što to znači za igrača. Bit će to pravi spektakl u kojem će biti užitak sudjelovati – zadovoljno je ustvrdio Vranković analizirao ostatak skupine B:

– Očekuje nas velika borba s Brazilom i Slovenijom. Vjerujem da su Tunis i Iran klasa ispod nas, ali protiv njih trebamo biti maksimalno koncentrirani jer su prošla prvenstva pokazala da takve momčadi znaju uzeti vrijedan skalp.

Kako se pripremiti za Kobea Bryanta, LeBrona Jamesa, Carmela Anthonyja, Dwaynea Wadea, Derona Williamsa, Chrisa Paula, Dwighta Howarda, Chrisa Bosha i ostatak društva koje će ove sezone zajedno zaraditi više od 150 milijuna dolara (naši će manje od 15)?

Vranković ima zamisao:

– Velika mi je želja da u Hrvatskoj organiziramo jaki međunarodni turnir na koji bismo doveli snažne europske reprezentacije. Tražit ćemo suparnika koji igra slično Brazilu, zbog čega bismo voljeli dovesti i nekog jakog iz Južne Amerike. Tako nešto napraviti u Zadru, Zagrebu ili Splitu bila bi velika stvar za našu reprezentaciju tijekom priprema.

S druge strane, Marin Rozić protivnike na SP-u doznao je u Zagrebu. Smijeh i zadovoljstvo bili su reakcija na pitanje o obrani na LeBronu Jamesu.

– Kako ga čuvati? Kao i svi ostali – nikako – kroza smijeh je prokomentirao ponajbolji hrvatski obrambeni igrač te dodao: – Jako mi je drago da ćemo igrati protiv SAD-a. Iako su moji idoli iz one Dream Team generacije, Kobe (Bryant) i LeBron (James) su prave zvijezde – kaže Rozić, koji će nakon Europskog prvenstva i Olimpijskih igara mogućim nastupom u Turskoj upotpuniti trolist velikih natjecanja.

Raspored utakmica hrvatske reprezentacije:

SAD - Hrvatska 28.8.
Hrvatska - Iran 29.8.
Hrvatska - Slovenija 30.8.
Hrvatska - Tunis 1.9.
Brazil - Hrvatska 2.9.

Skupina A: Argentina, Srbija, Australija, Njemačka, Angola, Jordan

Skupina B: SAD, Slovenija, Brazil, Hrvatska, Iran, Tunis

Skupina C: Grčka, Turska, Portoriko, Rusija, Kina, Bjelokosna Obala

Skupina D: Španjolska, Francuska, Kanada, Litva, Novi Zeland, Libanon

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

ME
mentor
12:44 15.12.2009.

U osmini finala će se križati skupine A i B, te C i D, zato će verovatno ili Slovenija ili Hrvatska na Srbiju.

MY
mystery023
12:15 15.12.2009.

prvo ameri i slovenci (pa i brazil), a onda eventualno španjolci ili francuzi...baš nemamo sriće sa ždrijebom