Oduševio Španjolce

Vratio se najbolji Rakitić: 'Sevilla se nije mogla nositi s njegovom genijalnošću'

Foto: Reuters/PIXSELL
Barcelona
Foto: Reuters/PIXSELL
Barcelona
Foto: Reuters
Barcelona - PSG
Foto: Reuters/PIXSELL
Barcelona
06.04.2017.
u 15:25
- Spremni smo za utakmicu s Juventusom u četvrtfinalu Lige prvaka - naglašava hrvatski veznjak.
Pogledaj originalni članak

Ivan Rakitić konačno je postigao pravu formu i u posljednjim utakmicama Barcelone igra sve bolje. Nakon uvjerljive pobjede nad Sevillom (3:0) španjolski mediji obasipaju komplimentima igru hrvatskog veznjaka.

A da je Rakitić u najboljem izdanju prepoznali su i Barcini navijači koji su ga na Nou Campu ispratili ovacijama kad je zamijenjen u 80. minuti.

Katalonski Sport piše kako je promjena formacije koji je uveo trener Luis Enrique utjacala na Rakitićev preporod.

- Njegov napredak u posljednjih nekoliko tjedana je konstantan, ali pravi povratak dogodio se u utakmici protiv Seville. Kao nikad ranije pomagao je Sergiju Busquetsu u defenzivi, a s loptom u nogama bio je izrazito opasan. Kreirao je nekoliko sjajnih napada, a sudjelovao je i u akcijama kod golova - hvali ga Sport uz naglasak - "Rakitić se vratio u najboljem izdanju".

Squawka.com navodi kako je Rakitić imao očajan prvi dio sezone pa se govorilo i o njegovu odlasku iz Barcelone, no, u ovoj godini njegova igra se dramatično poboljšala.

- Igra na najvišoj razini, a Sevilla je osjetila teret njegove genijalnosti. Bilo ga je posvuda, bio je aktivan u svim fazama igre. Dokazao je kako će biti prava pokretačka snaga Barcelone u narednom razdoblju. 

Hrvatski veznjak naglasio je kako se odlično osjećao protiv svog bivšeg kluba.

- Osjećao sam se opušteno i snažno. A isto je i na treninzima. Već nekoliko godina igram jako duge sezone u kojima ima mnogo dobrih i loših trenutaka. A trenutačno se osjećam sjajno i pun sam samopouzdanja - kazao je Raketa te najavio sljedeće izazove.

- Spremni smo za utakmicu s Juventusom u četvrtfinalu Lige prvaka, ali ne smijemo zaboraviti da nas prije puta u Italiju čeka još jedna važna utakmica. Ona s Malagom protiv koje očekujemo pobjedu - zaključio je Rakitić koji će zbog kartona propustiti subotnji ogled s Malagom.

>>Rakitić: Nije nam drago što moramo igrati s Juventusom

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

DU
Deleted user
18:44 06.04.2017.

"...Vratio se najbolji Rakitić: 'Sevilla se nije mogla nositi s njegovom genijalnošću'..."____A prije dva tjedna ste ga otpisali?!

Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
09:43 07.04.2017.

Ma Rakitić je sjajan švajcarski igrač i velika je mrlja na njegovoj karijeri da ne igra za domaču švajcarsku grudu i razveseljava zemljake u Baselu.

BL
Blender
22:33 06.04.2017.

Odvratno!! Kako je igrao za nasu reprenzetaciju, pa ljudi dali ste vi slijepi? Taj covijek po meni nebi vise nikada igrao za nasu zemlju! Svi koji se ne zalazu isto tako!!