Kapetan Legije

Vrdoljak: Zaslužujem Bilićev poziv, već dvije godine igram vrlo dobro

Foto:
\'vrdoljak13_nnn_spo_110711\'
Foto: Večernji list
Ivica Vrdoljak (1)
Foto: Večernji list
Ivica Vrdoljak (1)
Foto: Valentin Nikolić/Večernji list
Ivica Vrdoljak (1)
18.08.2011.
u 10:30
- 
Plavi su jači od Partizana, koji je lani ušao u Ligu prvaka. Pa zašto ne bi i oni sada!
Pogledaj originalni članak

Kad je prije godinu dana dolazio u Legiju, poljski mediji su ga veličali i isticali činjenicu da je to najskuplji transfer u poljskoj Ekstra nogometnoj ligi. Bivšeg igrača Dinama, a sadašnjeg kapetana Legije iz Varšave, Ivicu Vrdoljaka sreli smo u centru Varšave, dan prije nego je s klubom otišao na pripreme u Austriju prije nove sezone.

- Odlično sam se snašao ovdje - ističe dodajući da mu se sviđaju i grad i klub.

- U Varšavi sam našao svoj mir - dodaje Vrdoljak koji, iako dobro govori poljski, još ga želi „izbrusiti“ jer smatra da nije lagan.

Osim što je bio najskuplji igrač prošlog ljeta u Poljskoj, nakon dolaska u Legiju dobio je odmah i kapetansku vrpcu, što se ipak rijetko događa.

- I sam sam bio iznenađen odlukom trenera - sjeća se Vrdoljak prvih dana u Legiji. Razlog je bio dolazak većeg broja novih igrača u Legiju, ali i glasanje igrača za njega.

- Na kraju je trener izabrao mene i povjerio mi kapetansku vrpcu - dodaje Vrdoljak.

Osim što je dobio povjerenje igrača i trenera, postao je u tijeku svoje prve sezone u Poljskoj i miljenik navijača. Klub iz Varšave završio je prvenstvo ispod očekivanje, na trećem mjestu, i to ponajviše zbog lošeg proljetnog dijela kad nisu uspjeli sustići Wislu iz Krakova. Prije nadolazećeg prvenstva ambicije Legije, a i Ivice Vrdoljaka su visoke.

- Ostali su svi igrači i imamo dva nova igrača i s pravom možemo ući u borbu za naslov prvaka - ističe Vrdoljak, a kao pobjednici kupa žele ući u Europsku ligu i napraviti rezultat.

Klub se za sada pojačao s dva reprezentativca, Poljakom Michalom Zewlakowom i Srbinom Danijelom Ljubojom. Pregovori su pri kraju i s vratarom iz Slovačke Dušanom Kucakom, a Vrdoljak smatra da je to premalo i da je potreban bar još jedan napadač osim Ljuboje. Među brojnim strancima u Legiji je još jedan Hrvat, bivši vratar Cibalije Marijan Antolović. Nakon Legije prešli smo i na domaće teme.

- Redovito pratim Dinamo i čujem se s dečkima - kaže Vrdoljak koji bi želio da zbog tih prijatelja, navijača i trenera Krunoslava Jurčića s kojim je imao odličan odnos, da klub iz Maksimira napravi iskorak u Europi.

Smatra da Dinamo ima kvalitetu za ulazak u Ligu prvaka i da je jači od Partizana koji je prošle godine nastupao u najprestižnijem europskom natjecanju. Što se pak tiče hrvatske reprezentacije, Vrdoljak smatra da je pobjeda nad Gruzijom otvorila realne šanse za EP u Poljskoj i Ukrajini, ali da će ključna biti utakmica s Grčkom. Nije skrivao da bi volio da Hrvatska zaigra na EP upravo u Poljskoj.

- Navijači su fanatici nogometa i smatram da će to biti lijepo organizirano - dodaje Vrdoljak, a problem huliganstva koji se često veže uz ovdašnje navijače smatra da, ako postoji, onda samo na klupskoj razini. Na pitanje hoće li se naći za njega mjestu u reprezentaciji, Ivica Vrdoljak ističe da se nada jer igra dobro i igrao je tri godine u Dinamu.

- Mislim i da zaslužujem i da sam zaslužio taj poziv već prije dvije godine kad sam igrao jaku dobru sezonu u Dinamu.

Objašnjava da se tada otvorilo mjesto odlaskom Nike Kovača i Ivana Jurića, ali smatra da Slaven Bilić ima svoju viziju. Svoju budućnost veže uz Legiju, a svjestan je da, budući da nije reprezentativac, ne može očekivati prelazak u vrhunske klubove iz Lige petice.

- Više se volim boriti u Legiji za prvaka nego u nekom klubu u najjačim ligama za opstanak - smatra kapetan prvoligaša iz Varšave.

Nismo na kraju uspjeli preskočiti usporedbe između hrvatske i poljske lige. Ivica Vrdoljak imao je priliku, kao igrač, prvo Dinama, a sada Legije, upoznati i jednu i drugu.

Vrdoljak smatra da su po organiziranosti poljska liga i prvenstvo na boljoj i višoj razini, dok je po kvaliteti nešto drukčije.

- Dinamo bi osvojio naslov prvaka u poljskom prvenstvu - smatra Vrdoljak i ističe ogromnu razliku Dinama od ostatka klubova u Hrvatskoj. U Poljskoj je nekoliko klubova na sličnoj razini, Legija, Wisla Krakov i Lech iz Poznanja. Neosporiva i velika razlika između Dinama i Legije, po Vrdoljaku, svakako je stadion. Varšavski nogometni klub se može pohvaliti modernim objektom koji prima 31 tisuću navijača, a obnovljen je u nekoliko faza.

- Sjećam se kad sam na tom stadionu igrao i kako je izgledao. Sad sam vidio prelijep objekt. U Italiji nemaju takav stadion - rekao je nakon otvaranja legendarni poljski nogometaš Zbigniew Boniek.

Iako je dobrim dijelom objekt financiran iz proračuna grada, Varšava će se uskoro osim stadiona Legije moći pohvaliti i nacionalnim stadionom sagrađenim za EP sljedeće godine. Kapetan Legije, Hrvat Ivica Vrdoljak, smatra da kvaliteta tamošnjeg prvenstva raste i  zbog euforije oko Eura. Ako se tako nastavi, dodaje, onda će poljski klubovi privlačiti nove i sve kvalitetnije i skuplje igrače.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

TH
ThOMO
13:34 18.08.2011.

I ja zaslužujem Bilićev poziv !

PL
pobočnik liubo
13:39 18.08.2011.

jurić, buljat, strinić, budan,pletikosa,vejić,drpić...pa možeš i ti ThOMO

MI
milton
16:53 18.08.2011.

daleko od očiju, daleko od srca