Opasni vratari

Vrijeme je za Davida Jamesa, debitanta na SP-u tek u četrdesetoj!

Foto: AFP
Vrijeme je za Davida Jamesa, debitanta na SP-u tek u četrdesetoj!
14.06.2010.
u 09:24
Fabio je kao izbornik Engleske isprobao šestoricu vratara, a najviše nastupa ima legendarni vratar Portsmoutha. Još se ne zna tko će braniti protiv Alžira.
Pogledaj originalni članak

Engleski tragičar Robert Green tek je dva sata uoči utakmice s Amerikancima saznao da će braniti. Vjerojatno je bio jako iznenađen, jer do tada je Capello više vjerovao Davidu Jamesu. I naravno da Capello nakon groznoga Greenovoga kiksa nije ni jednom riječju okrznuo svoga vratara, jer bi time "zakucao" sam sebe. Nije Green kriv što ga je Capello postavio među vratnice.

Fabio najavljuje da će o vrataru za Alžir opet odlučiti uoči utakmice. Time zapravo priznaje da u ovom trenu nema pojma tko je najbolji izbor. Naime, treba izabrati između najmanje lošega.

– Pogriješio sam i točka! Psihički se ne pripremate za velike obrane, igranje utakmice bez pogreške, nego za traumatične situacije, kao što je ova moja. Znam da sam razočarao 50 milijuna ljudi, ali ja mogu živjeti s tim. Bit ću spreman za sljedeću utakmicu protiv Alžira ako me izbornik uvrsti u sastav – kazao je Green.

Capello od početka mandata luta u izboru prvoga vratara Engleza i Green je već njegov šesti čovjek, nakon Jamesa, Fostera, Robinsona, Carsona i Harta. I gotovo svi obilježeni su skandaloznim kiksevima. Najviše ih je, naravno, skupio David James, još davno prije Capella, ali on je pokraj uzdrmanoga Greena i neiskusnoga Harta ipak najpouzdaniji.

U Jamesovom engleskom dosjeu stoji da je jedini njihov golman koji je u jednom poluvremenu primio četiri komada, u porazu od Danaca 1:4 u ljetu 2005. godine. Usto, James je 2004. godine u Beču primio od Austrijanaca pogodak-blizanac ovome Greenovom, a gol koji je u dresu Porstmoutha primio u Wolfsburgu, u Uefinoj ligi 2008., bio je hit na YouTubeu. Smijurija!

Ali, on je kod Capella branio u prvih 13 utakmica i ni u jednoj ga nije izdao. I vrijeme je da taj djedica, u 40. godini debitira na SP-u, u trećem pokušaju. U Japanu 2002. i Njemačkoj 2006. nije dobio ni minute.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

OB
-obrisani-
09:26 14.06.2010.

Pa dobo nema veze Green ili James jer Valter Birsa bi uturio dvagola i jednom i drugom..Nismo mi kanta za raspucavanje kao neki, mi smo ipak Slovenija..

OB
-obrisani-
08:10 15.06.2010.

Kako je to lijepo vidjeti. Slovenija vodi sa tri boda ispred Engleske i SAD na tablici..I to one Engleske koja se tako obilato napucala golova protiv Hrvatske u kvalifikacijama..Ma mi Slovenci smo malecki ali čvrsti, marljivi i ustrajni..Nadam se da nije kraj ove lijepe World Cup sage za našu ekipu.Dok se igra ima i nade a kada si vanjka World Cupa jasno da se možeš nadati jedino hladnom pivu, dobroj poziciji uz TV ekran i lijepom vremenu..

Avatar zanusi13
zanusi13
10:08 14.06.2010.

@ JanezPakšu Ma što ste to vi? Da nema Srba i Bosanaca ne biste uopće imali dovoljno igrača za repku...Jučer ste skinuli junf pa te zato još mogu skužiti što tu sliniš, ali širiš se bez pokrića, bijedniče jedan... Nakon 20 godina tek ste jučer prvi (ziher i zadnji) gol na nekom važnom turniru dali...