TORCIDA podržala antu Gotovinu transparentom

Vučević dobio otkaz i oprostio 300.000 eura

Foto: Nino Strmotić/Pixsell
Vučević dobio otkaz i oprostio 300.000 eura
16.04.2011.
u 20:16
Torcida podržala osuđene generale transparentom: “Časni suče Orie, neka vam dite u paklu gori!”
Pogledaj originalni članak

Nastavio se Hajdukov hod po mukama, niski klubova koji su odnijeli bodove s Poljuda pridružio se i slabašni Karlovac, koji je potpuno neočekivano slavio s 3:2. Trener bijelih nakon utakmice samo je odmahnuo rukom:

– Ostavka? Sigurno je neću podnijeti!

Sazvao je ipak sastanak s Upravom nakon koje je ipak ostao bez posla...

– Sporazumno smo raskinuli ugovor, novi trener bit će poznat početkom tjedna, a na zahtjev sportskog direktora Ivice Kalinića i igrači će biti rigorozno kažnjeni – kazao je Josip Grbić, predsjednik Hajduka. Zanimljivo, Vučević se odrekao klauzule iz ugovora koji mu je vrijedio do 2014. godine te postao prvi trener koji se odrekao novca koji mu je pripadao, otprilike 300 tisuća eura.

Darovali pobjedu


A što se zapravo Hajduku dogodilo?

– Sami su nam ponudili pobjedu, što je ne bismo i uzeli – blistao je Srećko Lušić, a jedan od njegovih strijelaca Matija Štefančić dodao je:

– Ovo je najsretniji dan u mom života!

Za Torcidu nije bio dan za pamćenje, vikali su igračima čak i “Dobit ćete batine!”. Na Poljudu se, neuobičajeno, okupio mali broj gledatelja. Na poziv Torcide, gledatelji su došli s hrvatskim obilježjima. I oni i Gademzi, navijači Karlovca, izvjesili su poruke podrške osuđenim hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču. U nekoliko navrata čulo se i neprimjereno navijanje, a na sjevernoj tribini izvješen je i transparent “Časni suče Orie, neka vam dite u paklu gori”. Poveli su Karlovčani preko Primorca, no vrlo brzo izjednačio je Vejić, a potom je i Brkljača doveo Hajduk u vodstvo. Oba gola bijeli su postigli na identičan način, glavom nakon kornera Anasa Sharbinija. I kad se činilo da je Hajduk uspostavio ravnotežu, gosti su preokrenuli. Rijetko viđenim solo prodorom Štefančić je nanizao gotovo cijelu momčad Hajduka, uključujući i vratara Subašića, a zatim je Husić pogodio rašlje.

Gledali Salzburg, Wisla...

Utakmicu Hajduka i Karlovca gledali su i skauti Red Bulla iz Salzburga, Wisle iz Krakowa te nekadašnji francuski reprezentativac Willy Sagnol, kao predstavnik Bayerna. Jutro prije utakmice, Povjerenstvo za izbor nove tročlane uprave Hajduka ispitalo je sedmoricu preostalih kandidata. Predsjednica Povjerenstva Anđelka Visković najavila je kako će su ponedjeljak objaviti odluku.


SPLIT - Stadion Poljud. Gledatelja 2500. Sudac Ivan Bebek (Rijeka)

HAJDUK: Subašić, Maloča, Vejić, Jonjić, Jozinović, Andrić, Brkljača (od 72. K. Ljubičić), Tičinović (od 60. Ah. Sharbini), Trebotić (od 55. Tomasov), An. Sharbini, Vukušić. Trener: Vučević

KARLOVAC: Lovrić, Karabatić, Budimir, Kovačević, Pilipović, Batarelo (od 46. Stambolija), Husić, Štefančić, Ottochian (od 46. Sopčić), Špišić, Primorac (88. Filipović) Trener: Lušić

Strijelci: 0:1 Primorac (6), 1:1 Vejić (11), 2:1 Brkljača (29) 2:2 Štefančić (49), 2:3 Husić (58)

HNL, 25. kolo: Hajduk – Karlovac 2:3, Cibalia – Slaven B. 1:2, Šibenik – Zadar 2:0, Osijek – Split 1:0.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

MA
matan91
21:54 16.04.2011.

Hvala navijačima na ambijentu, hrvatskim barjacima i poruci onom pedofilu sucu

TO
Tot
10:44 17.04.2011.

dobra poruka sucu,ja kažem još samo neka se ditetu pridruži sva bliža i daljnja rodbina

MA
Majur
11:34 17.04.2011.

Iskreno,nije kriv sudac sto je rekao odluku koja je spremana nakon sto je rat u Hrvatskoj zavrsio....on je \"samo\" izvrsioc.....Nisu djeca kriva sto se otac prodao...sto nas je europa prodala,sto su nas politicari prodali....Ali ponavljam,ove godine ce se OLUJA sa gustom slavit,jer nece meni stranci reci sta sam ja sa svojim ocima vidio i dozivio!!!!!