DIN-ZAG 0:1 Werder došao po Marija Mandžukića s deset milijuna €

Vugrinec pokvario slavlje, Marković izbjegao Bišćana

24.05.2009.
u 22:36
Pogledaj originalni članak

Je li se Mario Mandžukić večeras oprostio s Dinamom, BBB-om i Maksimirom? Je li kapetanska traka zapravo bila nagrada za sve što je taj napadač učinio za modre u protekle dvije sezone. Osim što je osvojio tri trofeja (dva prvenstva i jedan kup), a četvrti bi mogao u četvrtak, Mandžukić je dva puta fantastičnim partijama u Amsterdamu i Pragu modre odveo u Ligu Uefe.

Ibanez operiran, Bišćan i Sammir ozlijeđeni


Jurčić je jučer izveo neobičan sastav, bez, navodno, lakše ozlijeđenoga Bišćana, te Sammira, koji je imao povišenu temperaturu. Izostao je i Argentinac Ibanez jer mu je protekloga tjedna obavljen lakši operativni zahvat na aduktoru. Lucho je završio sezonu i ovoga tjedna će na odmor u Buenos Aires. Pomoćni suci, Perak i Pervan, večeras su se, nakon devet godina na prvoligaškoj sceni, oprostili od mahanja zastavicom, a gradski derbi snimala je kamera slovenske državne televizije.

Cvjetković zasad šuti
U Amsterdamu i u Pragu pokazao je zbog čega su ga večeras u Maksimiru gledali emisari njemačkog Werdera, zbog čega o njemu najozbiljnije razmišlja i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić.

– Ne, ništa vam o tome ne mogu reći. Otkuda vam ta informacija? Kada nešto bude, odmah ćete doznati. Doista, to niti želim niti mogu komentirati – izjavio je Mandžukićev zastupnik i čovjek koji mu je puno pomogao u dosadašnjem dijelu karijere, Ivan Cvjetković.

A priča, koja nije od jučer, navodno se intezivirala protekle srijede kada je Cvjetković u Istanbulu uoči finalne utakmice Kupa Uefe razgovarao s čelnicima “zelenih”. Werder je za Mandžu spreman izdvojiti deset milijuna eura jer će klupska blagajna uskoro biti puna, nakon što Diego potpiše za Juventus. Ako se dogodi spomenuti transfer, bila bi to Werderova najskuplja investicija uopće jer su do sada za neko pojačanje najviše potrošili 7,5 milijuna eura, za dolazak Carlosa Alberta iz Sao Paula.

Iz plavih dvora nitko ne želi govoriti o eventualnom odlasku najboljeg igrača. Naime, 10 milijuna eura doista je velik novac, no bio bi to i te kakav udar na Mamićevu viziju - Dinamo u Ligi prvaka 2009./10. Modri strateg Krunoslav Jurčić u subotu je istaknuo da je Mandžukić zaslužio pravi, veliki transfer, ali da bi iz kluba trebao otići kada potpuno sazri, kada se smiri, kada nađe ozbiljnu djevojku. To je nadahnulo nekoga na istočnoj tribini stadiona u Maksimiru da istakne plavi transparent na kojem je pisalo “Mandžo, ženi nas!”

Inače, Mandžukić, koji je bez dvojbe prvo ime Dinama, koji je odigrao ključne role na putu prema naslovu prvaka, večeras je odigrao ispod prosjeka, kao i ostali u momčadi. Zapucao je jedu stopostotnu šansu kada je sam bio pred Škorićem.

Video: S. Michieli

Odluka nakon Ukrajine
Zagreb je na trenutke bio konkretniji i ozbiljniji, a posebno u nastavku dvoboja. To im se isplatio u 77. minuti kada je odlučujući pogodak postigao stari majtor Vugrinec nakon odlične dubinske lopte Šovšića. Dinamo je očito više razmišljao o dodjeli pehara i zlatnih medalja, uzvratnoj utakmici finala Kupa protiv Hajduka i - godišnjem odmoru. Mandžukića pak još čeka i utakmica s Ukrajinom 6. lipnja, a onda će se vidjeti da li i napad na Ligu prvaka s modrima ili pak nastup u majici nekog inozemnog kluba.

Nakon susreta pravi kapetan Igor Bišćan primio je pehar, i to iz ruku Dragutina Katalenića! Vlatko Marković izbjegao je Bišćana (kao ovaj njega lani), a i predsjednik Udruženja prvoligaša Igor Štimac valjda je imao važnijeg posla.

Pogledajte na vecernji.hr