Novi Ladićevi aduti

Vujičević: Zovu me Deco, a želim upoznati Niku i Luku

Foto: AFP
Vujičević: Zovu me Deco, a želim upoznati Niku i Luku
10.11.2010.
u 10:30
Moj otac Ivica bivši je igrač Sarajeva. Zato su me zvali iz NS BiH da igram za BiH, ali moj izbor je oduvijek bila Hrvatska, kaže nadareni igrač Twentea
Pogledaj originalni članak

U prijateljskoj utakmici sa Slovenijom (16. studenoga u Zaprešiću) za mladu selekciju debitirat će dvojica novih bisera iz dijaspore, Dario Vujičević (20) iz Twentea te Petar Slišković (19) iz Mainza.

I dok Slišković, skromni i samozatajni dečko iz Kiseljaka, ne želi publicitet u novinama dok ne odigra prvu utakmicu za mlade vatrene, samouvjereni Vujičević u startu je najavio kakvoga Ladić igrača dobiva.

Uveo ga McClaren

– U klubu me zovu Deco, a od hrvatskih igrača uspoređujem se s Nikom Kranjčarom i Lukom Modrićem – kaže Vujičević.

Dario je stasao u bundesligašu Schalkeu, a živi u Njemačkoj, u mjestašcu nedaleko od Münstera, te svakodnevno putuje automobilom u nizozemski Enschede.

– Vozim se 50-tak minuta, ne pada mi teško. U Twenteu sam od ljeta 2007. godine, došao sam kao 17-godišnjak, a glasoviti trener McClaren uvrstio me u prvu momčad. Za nju sam u prošloj, šampionskoj sezoni nastupio 24 puta, što me čini ponosnim jer sam najmlađi igrač Twentea – dodaje Dario.

Otac Ivica je nekadašnji igrač Sarajeva.

– Da, otac je Hrvat, majka Srpkinja, rođen sam u Sarajevu. Dok sam prošle godine bio ozlijeđen, dobio sam ponudu NS BiH da igram za BiH, ali sam se već bio odlučio za Hrvatsku. I jedva čekam taj prvi nastup!

Poznajete li neke od svojih idola?

– Nedavno sam s Twenteom gostovao kod Tottenhama u Ligi prvaka i želio sam se poslije utakmice pozdraviti s Nikom i Lukom. Ali, moji su pognutih glava nakon poraza otišli u svlačionicu, a njihovi su slavili, pa je upoznavanje propalo. Čekam ih u Enschedeu, pa ću im se javiti.

Ne poznaje Ladića

Dario Vujičević debitirao je u Ligi prvaka u posljednjem kolu protiv Werdera, odigravši posljednje četiri minute, a u nizozemskom prvenstvu ove sezone ima pet nastupa. Trenira ga nekada poznati belgijski vratar Michel Preud'homme.

– Igram na svim pozicijama u veznom redu, služim se s obje noge, na dresu nosim broj 27.

Poznajete li neke od mladih reprezentativaca?

– Upoznao sam Mateja Delača, suigrača moga prijatelja Slobodana Rajkovića iz Vitessea. Često odem do njih, izađemo na večeru... – zaključio je Vujičević, koji još nije upoznao izbornika Ladića, nego su samo kontaktirali telefonski.

Druga izbornikova velika nada, Petar Slišković, centarfor druge momčadi bundesligaša Mainza, visok 193 centimetra, stasom, tehnikom i instinktom za gol podsjeća na Edina Džeku.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

OB
-obrisani-
11:42 10.11.2010.

Vujičević: Zovu me Deco, a želim upoznati Roberta Korena i Valtera Birse a balkanske pijandure koje su ostale vanka World Cupa u JAR-u nemru biti moji idoli..

HO
hotfishlake
17:58 10.11.2010.

dario, prvo postani standardni u twenteu i izbori pravi vatreni dres za koju godinu pa cemo te drage volje zvati deco ako bas hoces...a do tada bolje low profile!