DINAMO U LONDONU Hrvatski skup u Londonu

Vukojević: Dobro je da se Eduardo ne vraća danas

24.11.2008.
u 20:44
Pogledaj originalni članak

Dudu, Ogi, Luka i Aljoša
- Čuo sam se s Eduardom i dogovorio da dođe k meni u hotel nakon što odradimo trening. Znate da smo veliki prijatelji, stalno smo u konataktu i ovo je konačno prilika da se vidimo, pa smo se sinoć i družili - otkrio je sinoćnji plan Vukojević nakon što je s Dinamom doputovao u London.

- Javio se i Modrić, tako da je i on došao, a i Aljoša Asanović je u Londonu, pa nas je mnogo na okupu jer sam i s njime dogovorio večernje druženje - dodao je Ognjen.

No, on baš neće moći zaružiti, od svih koji su se okupili kod njega, samo on danas igra. Luka je ozlijeđen, Aljoša odavno ne igra, a Eduardo se tek priprema za povratak na travnjak.

- Razgovarali smo o tome, kad smo igrali prvu utakmicu u Kijevu, nadali smo se da će se do uzvrata oporaviti. Blizu je tome, ali dobro je da ga danas neće biti u Arsenalovu sastavu. Žao mi je što još ne igra, ali ujedno i drago zbog moje momčadi, jer imam osjećaj da bi nam Dudu zabio gol.

Dinamo je imao veliku meč-loptu, ali ju je propustio kod kuće u susretu s Portom koji je svladao u gostima. No, i dalje ima dobre šanse da prođe skupinu i ostane u Ligi prvaka.

- Skupina je otvorena, današnja utakmica mogla bi biti važna. Bili bismo zadovoljni i bodom, ali bit će neizvjesno do kraja jer su sve četiri momčadi u igri za ostanak u Europi, bilo u Ligi prvaka ili Kupu Uefe - kaže Vukojević, koji se nada da bi danas protiv Arsenala njegova momčad mogla napraviti velik posao.

- Pokušat ćemo, Arsenal je u maloj krizi, ni ozračje u momčadi nije najbolje, Gallas se svađa s Wengerom, ali važno je da mi dobro igramo.

Poraz ipak ne bi značio kraj nada za Kijevljane.
- Nama je ipak nova meč-lopta zadnje kolo kad igramo kod kuće protiv Fenerbahçea.

Fener je ključan
Dinamu je stoga važno i kako će završiti večerašnji susret između Fenera i Porta, idealan bi bio remi.

Arsenal se nada da će Dinamo u Londonu igrati otvoreno, barem tako vjeruje Arsene Wenger.

- Kad igraju s nama u engleskom prvenstvu sve momčadi razmišljaju samo o tome kako da ne prime pogodak. U Ligi prvaka je ipak drukčije, igraju jake momčadi koje također žele pobijediti, koje su dominantne u svojim državama - analizira Wenger.

U 1. kolu skupine G Lige prvaka Dinamo je bio na pragu pobjede nad Arsenalom, gol je postigao Bangoura iz jedanaesterca u 64. minuti. No, William Gallas je dvije minute prije kraja pogodio za izjednačenje.

Sad je pitanje hoće li Gallas, zbog nesuglasica s Wengerom, i biti u sastavu, jer kapetansku je traku već izgubio.

Pogledajte na vecernji.hr