polufinale Kupa

Vukojević: Mamić je s pravom ljutit! U Europi to ne prolazi

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Vukojević: Mamić je s pravom ljutit! U Europi to ne prolazi
22.04.2015.
u 13:15
Izvrstan su posao napravili Mišković i Kek, ali vrijeme je da se Rabuzinov pehar vrati u Zagreb!
Pogledaj originalni članak

Spektakl na Kantridi! Tako su i Matjaž Kek i Zoran Mamić, treneri Rijeke i Dinama, odmah nakon prve, maksimirske utakmice polufinala Kupa Hrvatske najavili uzvrat u Rijeci. I po svemu bi to u srijedu (18.30 sati) trebao biti spektakl, pravi nogometni praznik, Dinamo dolazi s prednošću od 2:1.

– I nama i njima to je utakmica proljeća! Naslov smo već osvojili, ali silno želimo uzeti i drugi trofej. Dinamo dvije godine uzastopno nije osvojio Rabuzinovo "Sunce" i to je uistinu previše, da ne kažem nedopustivo! Dakle, bilo je dosta, ove se sezone "Sunce" vraća u Zagreb. Igrački smo jači, imamo 2:1 i jasno je da smo favoriti, ali to moramo i potvrditi – odlučan je Ognjen Vukojević, koji u posljednjim utakmicama igra srednjeg braniča.

Iako po vokaciji zadnji vezni, Vukojević ovoga proljeća nije odigrao nijednu utakmicu na toj poziciji.

– Zadovoljan sam svojim igrama, nadam se da je i trener zadovoljan. Uostalom, u svim utakmicama, prijateljskim i službenim, primili smo samo jedan gol (protiv Lokomotive, op. a.) kad sam igrao srednjeg braniča.

Nedopustivo opuštanje

Naglašeni ste optimist uoči uzvrata, ali plavi su ovoga proljeća upisali samo jednu pobjedu u gostima, protiv Lokomotive! Zašto?

– Eh... Valjda ima više razloga. Recimo, lošiji tereni, pa zatvorenost suparnika, naša lošija realizacija, ali i dekoncentracija. Činjenica jest da smo neke utakmice odigrali previše opušteno, a to se ne smije događati. U svakoj utakmici Prve HNL moramo razmišljati na europski način, ne smijemo dopustiti crne rupe, kojih je bilo previše u nekim utakmicama.

I trener Zoran Mamić bio je ljutit nakon dvoboja s Lokomotivom, rekao je da ste igrali zadnjih 20-ak minuta poput "seljačke radne zadruge"...

– Bio je u pravu, i ja sam to slično doživio, bilo je nekih nedopustivih potankosti. U Prvoj HNL često prolazimo nekažnjeni zbog opuštanja i teških pogrešaka, ali u Europi se to ne oprašta. Ne može se ta zrelost dobiti preko noći, u svakoj utakmici svaki igrač mora dati maksimum,ne smije biti nonšalantan. Jer, europske su utakmice pred vratima.

Na Kantridu po pobjedu

Riječani također puni optimizma čekaju uzvrat. Tko su njihovi najjači aduti, jesu li to trener Matjaž Kek i kapetan Anas Sharbini?

– Rijeka je napravila mnogo, sviđa mi se Miškovićev i Kekov projekt, ali još su dosta iza Dinama. Riječki adut? Ni Kek ni Sharbini, nego – fanatična publika! Imaju sjajno ozračje na Kantridi i Armada će ih opet nositi.

Ali, navijači još nikad nisu zabili gol?

– Neće ni sad, ha, ha! Želio sam samo naglasiti fenomenalno ozračje kakvo imaju Riječani, u takvom je ambijentu predivno igrati. Idemo na Kantridu po pobjedu za finale.

>> Na Kantridi očekujemo vruću atmosferu, a Kek me ne može iznenaditi

Pogledajte na vecernji.hr