Reakcije svlačionice

Vukojević: Možemo biti zahvalni Pletikosi...

Foto: Duško Marušić/Pixsell
Vukojević: Možemo biti zahvalni Pletikosi...
02.06.2012.
u 23:08
- Ma nisam bio nervozan. Istina je da sam sa sucem često razgovarao na ruskom, tražio sam da nam dosudi poneki prekršaj, a on je stalno puštao njihovu oštru igru - kaže Srna.
Pogledaj originalni članak

Naši su nogometaši napuštali svlačionicu bez osmijeha na licu, svi su bili svjesni da se nije igralo na željenoj razini. Joe Šimunić samo je dobacio da nije raspoložen za izjave, Mario Mandžukić također je nezainteresirano prošao kraj novinara. No, većina je naših igrača uredno stala pred mikrofone.

Najprije Nikica Jelavić.

- Iskreno, nije to bilo baš najbolje. Rezultat je u redu, ali primili smo nepotrebni, bezvezni gol. Teško je reći što se dogodilo, i mi smo očekivali više, ali noge su teške, sedam dana ostalo je do Irske i osvježit ćemo se. Nema razloga za brigu, nismo lepršavi, ali bit ćemo pravi na Euru - kaže Jelavić.

- Bilo je teško, lopta je bila čudna, teren najprije mokar, pa se osušio, kad udariš loptu ona nekontrolirano leti... U nastavku smo bili bolji i zabili smo gol, ali smo ga i primili zbog svoje gluposti, iako smo znali da su oni najopasniji u prekidu. Što je tu je, ovo će nas sad probuditi – smatra Gordon Schildenfeld.

Kapetan Darijo Srna bio je dodavač za gol, ali je isto tako bio i vrlo nervozan, cijelu je utakmicu pričao s ruskim sucem Karašovom i svađao se s iskusnim Norvežaninom Riiseom...

- Ma nisam bio nervozan. Istina je da sam sa sucem često razgovarao na ruskom, tražio sam da nam dosudi poneki prekršaj, a on je stalno puštao njihovu oštru igru! Riise? Tukli smo se! Nogomet je to, ništa posebno, nemamo nikakve "repove" od ranijih međusobnih utakmica. Svi imamo pravo na emocije. Nisam se pozdravio s njim, on me više ne zanima, gledam naprijed prema Euru – rekao je Srna i dodao koju riječ i o utakmici:

- Nije bilo bajno, nije to bilo ono što što smo priželjkivali, ali ipak je bila dobra uvertira znamo li da smo bili bez glavnih igrača. Bio je to na kraju dobar trening, dobro smo se istrčali. Znamo da moramo mnogo bolje, tako će i biti. Nemamo razloga za brigu, ako netko mora brinuti, onda su to Talijani, oni su gadno izgubili!

Ognjen Vukojević je unio agresivnost i rekao:

- Bile su nam teške noge, a osjetio se i izostanak Luke i Čarlija. Za prvo poluvrijeme možemo zahvaliti Pletikosi, Norveška je mogla povesti dva-tri gola razlike, a Plete nas je održao na životu. U nastavku smo ušli čvršće i agresivnije, kontrolirali smo igru i šteta je što smo na kraju primili taj gol, ne smiju nam se događati takve pogreške. Ali, bolje sad, nego na Euru.

Vi ste unijeli agresivnost, nadate li se da ćete igrati protiv Irske?

- Naravno, maksimalno sam spreman i jedva čekam nedjelju – kaže Vukojević, a naš najbolji igrač, Stipe Pletikosa, naglašava:

- Nije opravdanje ako kažem da smo bili teški, ali treba nam svježine i protiv Irske će biti bolje. Teren je bio suh, teško je bilo igrati, lopte su čudno odskakale....

Spašavali ste u prvom dijelu?

- Glupo mi je pričati o sebi, osjećam da sam u formi – kaže Pletikosa.

- Nije to bilo to, svi očekujemo znatno više. S Irskom moramo biti maksimalno profesionalni i igrati na rezultat, ako već ne budemo mogli dati gol, onda ga nikako ne smijemo lako primiti, kao što smo ga sad primili. Onako kako je Chelsea osvojio Ligu prvaka, tako i mi moramo igrati na rezultat – zanimljiv je bio dojam Ivana Perišića.

A naš strijelac, Eduardo, kaže:

- Šteta što smo primili gol... Treba nam svježine, vjerujem da ćemo se do Irske dobro odmoriti i biti pravi. Naravno da se nadam da ću igrati, ovaj mi gol mnogo znači za samopouzdanje – govori Dudu.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 23

OB
-obrisani-
23:48 02.06.2012.

O cemu ovi pricaju pa pletikosa je popija gol, popusija je ko pocetnik, a sve mi se cini da ce bit jos ovakvih kikseva kod ovog lika, sjetite se kako je popija gol protiv ekvadora i posla nas kuci...... Slavene slavene sa cime te ovaj lik ucjenjuje ili si zaista propuva.

DU
Deleted user
23:49 02.06.2012.

Dajte,posaljite ovog Srnu kuci. Neprelazenje polovice terena, vracanje lopte unazad, padanje bez lopte i prekrsaja, komentiranje sudackih odluka, bacanje dugih lopti i " bunar" itd.itd. Ima i gorih, ali ovaj je najmanje za kapetana i prvu postavu.

SN
snovakor
23:21 02.06.2012.

S ovakvom igrom, možem odmah prije početka već doma !