Dinamo gost Intera

Vukojević: Ukrajinci već slave odlazak 
na SP u Južnu Afriku

Foto: Goran Stanzl
Vukojević: Ukrajinci već slave odlazak 
na SP u Južnu Afriku
19.10.2009.
u 17:09
Naš reprezentativac Ognjen Vukojević bit će u udarnom sastavu kijevskoga Dinama u dvoboju trećeg kola skupine F protiv Intera u Milanu. Neće imati lak posao na sredini travnjaka, gdje će voditi veliku borbu sa Stankovićem, Cambiassom, Sneijderom, Vieirom...
Pogledaj originalni članak

- Kad smo doputovali u Milano, moji su suigrači doznali da im je Grčka suparnik u dodatnim kvalifikacijama za SP. Taj ih je ždrijeb silno razveselio, uvjereni su da sigurno prolaze, smatraju da je Grčka bila najbolji mogući izbor za Ukrajinu. Već se vide u Južnoj Africi - rekao nam je Vukojević odmah nakon dolaska u Milano.

A o dvoboju s Interom naš reprezentativac kaže:

Dinamo došao po bod
- S Interom ćemo se boriti za drugu poziciju u skupini i to je vjerojatno ključna utakmica. Inter ima imperativ pobjede, dok bi nas zadovoljio i bod. Domaćin je u velikoj formi, ali vjerujem da možemo ostvariti cilj i vratiti se nepobijeđeni. Postavit ćemo se malo zatvorenije, igrat ćemo čvrsto i tražiti priliku u protunapadima - kaže Vukojević.

Osam je godina proveo Andrej Ševčenko (33) na San Siru, bio je Milanova ikona. Ljetos se vratio u svoj matični klub, kijevski Dinamo, i ždrijeb Lige prvaka opet ga vodi u Milano! Talijanski je klub favorit, međutim...

Ševčenkovih 14 golova
- Borit ćemo se do zadnje sekunde, želimo stvoriti Interu probleme. Milanski je klub izvrsno složen, ima mnogo velikih igrača, vodi ih veliki trener, ali ne dolazimo s bijelom zastavom - kaže Ševčenko.

Ukrajinski je reprezentativac u osam godina igranja za Milan zabio gradskom suparniku Interu čak 14 golova! Od tih 14, tri su bila u utakmicama Lige prvaka - 2003. godine u polufinalu (0:0, 1:1) te dvije godine kasnije u četvrtfinalu (2:0, 3:0 bb). Taj je uzvrat bio prekinut u 72. minuti zbog nereda Interovih navijača (bacanje boca i tvrdih predmeta na teren), do tada je Milan vodio s 1:0 pogotkom Ševčenka.

- Bili su to sjajni dani, Milan je bio silno jak, bio sam u odličnoj formi. Moja su sjećanja na utakmice s Interom prekrasna, uvijek je prije i poslije tih dvoboja bilo posebno ozračje. Sretan sam što se vraćam na stadion na kojem sam proveo najljepše igračke dane, kad ću ući u svlačionicu na San Siru, sigurno će me preplaviti emocije - iskren je Andrij Ševčenko.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

JA
jasijen
08:33 20.10.2009.

Bit ce to dobra zastoka utakmica, brza,bespostedna,sretno Ognjene!!!

FA
faxfax
16:59 20.10.2009.

grcka je dalje jer nisu euforicni kao ukrainci a imaju boljeg takticara na klupi.....