LIGA PRVAKA

Wenger dočekao da mu ta strašna Barcelona čestita! (video)

Foto: AFP
\'Arsenal\'s players celebrate after scoring a goal during their Champions League round of 16, 1st leg football match Arsenal vs FC Barcelona on February 16, 2011 at the Emirates stadium in London. AF
Foto: AFP
Robin Van Persie
Foto: AFP
\'Barcelona\'s Argentinian forward Lionel Messi (L) vies with Arsenal\'s Polish goalkeeper Wojciech Szczesny (R) during their Champions League round of 16 first leg football match Arsenal vs FC Barcel
16.02.2011.
u 22:45
Lionel Messi, najbolji svjetski nogometaš, nije bio učinkovit kao što smo od njega navikli, a to je bilo na kraju presudno za slavlje Engleza na presretnom Emiratesu
Pogledaj originalni članak

Da je i Lionel Messi samo čovjek od krvi i mesa, a ne nikakav izvanzemaljac, vidjeli smo u srijedu navečer. Iako je ponovno bio najnadahnutiji igrač Barcelone, iako je asistirao Villi za vodeći pogodak, na kraju su njegova tri promašaja bila kobna za Barcelonu. Arsenal je u smiraj dvoboja pogocima Van Persieja i Aršavina došao do 2:1 pobjede nad Barcelonom. Josep Guardiola prišao je Arseneu Wengeru, zagrlio ga i poljupcem mu čestitao.

Van Persie opet zabio

U najavi dvoboja Wenger je hrabio svoje mladiće i tražio samo malo koncentriraniju i bolju igru zadnjih veznih i obrane. I oni su bili hrabri. Iako su ih nerijetko izigrali Barcelonini majstori, ipak su se uspjeli oduprijeti. Odlično su igrali stoper Koscielny i zadnji vezni Wilshere. Uspjeli su se obraniti, a trener Arsene Wenger dvadeset minuta prije kraja utakmice odlučio je riskirati. Izvadio je iz igre veznjaka Songa te ubacio napadača Aršavina, Arsenal se igrački počeo penjati, a Barcelona se nakon propuštenih prigoda polako gasila. Van Persie je potvrdio sjajnu 2011. godinu u kojoj je, eto, postigao 11. pogodak, no sinoć mu je umnogome pomogao vratar Barcelone Valdes koji nije zatvorio svoj prvi kut.

– Sretan sam jer smo do pobjede došli igrajući svoju igru, nismo se branili i nismo se bojali – rekao je strijelac Van Persie.

Do pobjede o kojoj će se pričati Wengerovi nogometaši stigli su nakon sjajnog bijega i dobre povratne lopte Nasrija te preciznosti Aršavina. Barcelona je i jučer, unatoč porazu, pokazala da je najbolja svjetska momčad.

Mini kriza rezultata

Imala je gotovo 70 minuta utakmicu pod kontrolom, plela je mrežu, posjed lopte bio je 70:30 u korist Katalonaca, no te večeri u Londonu jednostavno Barcelona nije imala onu prepoznatljivu mirnoću u završnici.

– Možemo uživati u ovoj pobjedi, godinu dana smo stariji, nismo imali šest ozlijeđenih igrača kao lani. No, ništa se nije bitno promijenilo, ova Barcelona je za mene najveća u povijesti nogometa i bio bi veliki pothvat kad bismo 8. ožujka mi pobijedili – rekao je kapetan Fabregas.

Uzvratna utakmica na rasporedu je 8. ožujka i bez obzira na Arsenalovu minimalnu pobjedu, Barca je još uvijek izraziti favorit. No, Arsenalovi navijači imaju pravo slaviti i nadati se četvrtfinalu jer topnici su sinoć bili veliki-

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

OB
-obrisani-
12:12 17.02.2011.

DOBITNI PAROVI I SIGURNE OKLADE, POSJETITE: http://elf-parovi.blogspot.com/

Avatar Idler 3
Idler 3
23:17 16.02.2011.

Barca je igrala dosta netipično, valjda pokušaj nekakvog \"taktičkog iznenađenja\"...u uzvratu sigurno nebuju tak suzdržani i sam se trebaju pazit kontri.

CP
copy paste
23:18 16.02.2011.

barca ima daleko najružnije pomoćne garniture dresova u europi.uz one kričavo ružićaste danas su pokazali da mogu igrati i u pidžamama.