OTOČKI DERBI U drugom polufinalu Lige prvaka (20.45 sati) igraju Manchester United i Arsenal

Wenger najavio Duduu da će igrati

29.04.2009.
u 11:20
Pogledaj originalni članak

Može li se vjerovati treneru Arseneu Wengeru, Eduardo da Silva danas bi trebao kandidirati za prvi polufinalni susret s Manchester Unitedom. Naime, uoči prvenstvene utakmice s Middlesbroughom, Wenger je rekao našem reprezentativcu:

– Za ovaj susret nećeš kandidirati, ali hoćeš za utakmicu na Old Traffordu. Možda i počneš!

Vidić brine Adebayora
Prvi dio obećanja Wenger je ispunio, Dudua nije bilo ni na klupi u Arsenalovoj premijerligaškoj 2:0 pobjedi, sad je na redu drugi dio. Bilo bi lijepo kad bi Eduardo dobio priliku. Pa ipak, to je vrlo upitno, u zadnje vrijeme nije u fokusu, možda mu naruku ide ozljeda Robina Van Persieja i Aršavinov izostanak (nema pravo nastupa).

– Vidim se kako zabijam na Old Traffordu. Imamo dobre rezultate na tom stadionu, uzvrat igramo kod kuće i nema razloga da ne budemo optimistični – samouvjeren je Arsenalov napadač Emmanuel Adebayor.

Da bude još optimističniji koči ga Nemanja Vidić.

– On je najbolji obrambeni igrač u Engleskoj, protiv njega mi je jako teško igrati – dodao je Adebayor.

No, nimalo manji optimizam ne dolazi ni iz svlačionice Manchestera. Iskusni Paul Scholes, kojemu će, bude li danas igrao, to biti 80. utakmica u Ligi prvaka, kaže da svi putovi vode u Rim, odnosno da je barem Manchester na tom putu.

– Važnije je da mi pobijedimo nego da ja odigram 80. utakmicu. Svi želimo igrati, nema veće utakmice od polufinala Lige prvaka na Old Traffordu, ali ipak je najvažnije doći do Rima – ističe Scholes.

Giggs postaje Sir
I drugi veteran, Ryan Giggs, pod posebnim je povećalom. Naime, nakon što su ga kolege nogometaši proglasili najboljim igračem na Otoku, počela je peticija navijača Manchester Uniteda kojom traže da 35-godišnji Giggs postane Sir Ryan Giggs, plemić.

Pogledajte na vecernji.hr