ODLUKA U ZADNJEM KOLU

West Ham s dva gola šokirao City, nada za Liverpool još uvijek postoji!

Foto: Kieran Cleeves
West Ham United v Manchester City - Premier League - London Stadium
Foto: Adam Davy/PRESS ASSOCIATION
West Ham United v Manchester City - Premier League - London Stadium
Foto: Adam Davy/PRESS ASSOCIATION
West Ham United v Manchester City - Premier League - London Stadium
15.05.2022.
u 16:53
Bowen je s dva gola donio čekičarima dva gola, s kojima se otišlo na odmor. Ali, od 69. minute bilo je 2:2 i činilo se da City ide prema pobjedi, no Mahrezu je penal obranio Fabianski i sad Liverpool u slučaju novog kiksa Cityja može postati prvak u posljednjem kolu!
Pogledaj originalni članak

Utrka za titulu prvaka u Engleskoj stigla je praktički do samog kraja i Pep Guardiola je ponovno baš kad treba uspio doći do ruba, što je West Ham odlično iskoristio i poveo 2:0! Srećom po Manchester City, vratio se u drugom poluvremenu do 2:2 i time otišao na četiri boda prednosti pred Liverpoolom, koji ima utakmicu manje.

Ipak, Guardiola ne može biti zadovoljan, još jednom je u bitnoj utakmici pokazao brojne slabosti i to više nije slučajnost. Sad će umjesto mirne završnice, zadnje kolo biti napeto.

Već nakon prvog poluvremena je golovima Bowena (24., 45.) domaćin poveo 2:0 i doveo City do ludila. Posebno jer su to bila jedina dva udarca u okvir. Apsolutno svaki statistički detalj išao je na ruku Cityju. No golovi su ono što se broji.

Olakšanje je ipak stiglo podosta brzo. Gosti iz Manchestera su preko Grealisha smanjili na gol zaostatka već u 49. minuti i kroz cijelo drugo poluvrijeme bit će opsada gola domaćina. Jer, posrnuti sad, za City znači da bi mogao ostati bez trofeja. Isplatilo se, u cijelom kaosu Coufal si je spremio loptu u mrežu u 69. glavom nakon udarca Mahreza. Bio je to lov na sva tri boda kroz posljednjih dvadesetak minuta!

Foto: Adam Davy/PRESS ASSOCIATION
West Ham United v Manchester City - Premier League - London Stadium

Činilo se i da će otići u Manchester kad je u 84. minuti Jesusa srušio Dawson u svom kaznenom prostoru, no traljavi udarac s bijele točke izveo je Mahrez i umjesto 3:2 u 86. minuti, ostalo je 2:2! No, sjajno je reagirao i Fabianski, to se ne može osporiti. Time je završilo podjelom bodova, a ostaje žal što Nikola Vlašić ni ovaj put nije dobio priliku zaigrati, ostao je na klupi kroz cijeli susret.

U posljednjem kolu City dočekuje Aston Villu, a Liverpool nakon ovog kola i gostovanja kod Southamptona dočekuje Wolverhampton.

Sad je sve jasno, u slučaju dvije Liverpoolove pobjede, sve osim osvajanja tri boda protiv Aston Ville, za City bi značilo da je ostao bez titule.

Standings provided by SofaScore LiveScore

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
18:29 15.05.2022.

Čekicari promaše dvije mrtve prilike i onda zabiju sami sebi.