BUNDESLIGA

Wolfsburg s Olićem i Perišićem slavio protiv Borussie (M)

Foto: Reuters/PIXSELL
Wolfsburg s Olićem i Perišićem slavio protiv Borussie (M)
30.11.2014.
u 18:10
Gol za pobjedu i konačnih 1:0 zabio je Robin Knoche u 12. minuti.
Pogledaj originalni članak

Borussia (M) 11 godina nije pobijedila Wolfsburg, a taj niz nastavio se i ove nedjelje u 13. kolu Bundeslige. U dvoboju druge i treće momčadi njemačkog prvenstva, pobjeda je pripala domaćinu. Bila je to deveta pobjeda Wolfsburga kod kuće protiv Borussije (M) u deset utakmica, uz jedan remi. Nakon serije odličnih rezultata, Borussija (M) je doživjela treći uzastopni poraz.

Od hrvatskih reprezentativaca, u prvih 11 vratio se Ivica OIić umjesto Bendtnera, zamijenjen je tek u sudačkoj nadoknadi na kraju utakmice. Od početka je igrao i Ivan Perišić da bi ga u 73. minuti zamijenio ga je Malanda.

>> Statistiku, tablicu i ocjene igrača pogledajte na Goal.com

Gol za pobjedu Wolfsburga zabio je Robin Knoche u 12. minuti. Na ubačaj s lijeve strane, najbolje se u gužvi snašao branič Wolfsburga i svladao vratara gostiju Sommera, nakon nespretne reakcije Alvara Domingueza.

Domaćinima je poništen gol u 57. minuti zbog ofsajda, sudac nije prizao pogodak koji je postigao De Bruyne. U akciji prije toga, Belgijac je odlično poslužio Olića koji je šutirao slabijom, desnom nogom, pa mu je vratar Sommer obranio udarac.

U 62. minuti šutirao je Perišić, ali pored vratnice. Ostalo je 1:0 za domaćina, iako je Borussia (M) imala odličnu priliku na samom kraju utakmice. "Zakuhalo" se nakon kornera ali su igrači Wolfsburga uspjeli nekako raščistiti tu situaciju.

Ovom pobjedom Wolfsburg se izdovojio na drugom mjestu, pobjegao Borussiji (M) na šest  bodova. Momčad iz Vučjeg grada vratila je dobro raspoloženje nakon poraza u Europskoj ligi protiv Evertona i u prošlom kolu protiv Schalkea. Za vodećim Bayernom Wolfsburg zaostaje sedam bodova.

>> Wolfsburg dobio šestu zaredom, Olić zabio četvrti gol u sezoni

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

I0
ivica_01
21:42 30.11.2014.

to dečki