EL CLASICO

Xavi: Ne možete nam ništa, superiorni smo!

Foto: 'JAVIER SORIANO'
Xavi: Ne možete nam ništa, superiorni smo!
11.12.2011.
u 19:51
Čak 72 puta zaredom pobjeđivao je Real u utakmicama u kojima je poveo 1:0. No, veliki niz prekinula je Barcelona u subotnjem El Clásicu, preokrenuvši 0:1 u pobjedu 3:1.
Pogledaj originalni članak

– Bili smo mnogo superiorniji od Reala, opet smo pokazali da smo daleko iznad njih – poručio je veznjak Barcelone Xavi najvećim rivalima.

I predsjednik katalonskog kluba Sandro Rosell naslađivao se porazom Reala.

– Znam da ova izjava nije korektna, no Real smo pobijedili bez ikakvih teškoća. Jednostavno smo puno bolji.

Casillas: Ne krivite Ronalda

Veznjak Barce Cesc Fabregas veliki dio uspjeha pripisao je Pepu Guardioli, koji je ovaj put nadmudrio Mourinha.

– Po naputku trenera igrali smo 70 minuta sa samo tri igrača u zadnjem redu. I to na Santiago Bernabeu! To može samo Barcelona.

Realovci su na kraju mogli samo čestitati.

– Poraz u El Clásicu najviše boli, a posebno kada je pred domaćom publikom. Ušli smo s velikim entuzijazmom u utakmicu, ali nismo imali sreću koja nas je pratila u prijašnjim utakmicama. Da smo iskoristili šansu i poveli 2:0, sve bi bilo drukčije. No, nećemo plakati. Još uvijek smo u boljoj situaciji od Barcelone – tješio se desni bek Reala Sergio Ramos.

Iako ni Messi ni Ronaldo nisu zabili gol, dvoboj je uvjerljivo dobio Argentinac. Messi je sudjelovao kod dva gola, dok je Ronaldo promašio dva zicera.

– Svi smo krivi, ne samo Ronaldo. Previše smo srljali, žurili se. Nisam imao dojam da smo svi dali 100 posto od sebe – poručio je Casillas.

Utakmicu je s guštom odgledao bivši igrač madridskog kluba Robert Jarni.

– Barcelona je zasluženo pobijedila. Real je u drugom dijelu previše pao u sredini terena. Xabi Alonso i Lass Diarra nisu mogli pratiti ritam Xavija i Inieste. Da se zaustavi Barcelona, treba igrati momčadsku igru svih 90 minuta, a Real to nije uspio. U Barceloni svi igraju obranu, dok u Realu to ne radi ni Ronaldo, ni Benzema, ni Di Maria – objašnjava Robert Jarni razloge poraza Reala.

Škrti Portugalac

Ipak, Jarni vjeruje da njegov bivši klub može ove sezone prekinuti dominaciju Barcelone.

– Mislim da će Real osvojiti prvenstvo ili Ligu prvaka. Barca više nije dominantna kao prošle sezone.

Jarni se slaže da je Messi opet nadigrao Ronaldo.

– Portugalac često zakaže u velikim utakmicama, vjerojatno zbog prevelike želje da se istakne. Često je previše škrt, i kod vodstva 1:0 pucao je po golu, a mogao je dodati Di Mariji, koji je bio sam.

Za razliku od Jarnija, Goran Vučević svim je srcem navijao za Barcelonu.

– Real ima bolje indivdulace, njegovi su igrači brži, fizički moćniji. No, Barcelona je pobijedila jer su nevjerojatno momčadski jaki – smatra Vučević.

O situaciji kada su realovci tražili drugi žuti karton za Messija Vučević kaže:

– Mislim da Mourinho traži alibi, nije taj start bio za isključenje.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

HR
hrvatin
20:37 11.12.2011.

Vucevicu,jesi li ti pijan? Real ima bolje pojednice od Barcelone!? Covjece,ovakvu glupost nisam nikada procitao.Igraci Barcelone su sve carobnjaci koji su se toliko sprdali sa Realom,da Real u drugom poluvremenu nije imao loptu minut u nogama! O cemu ti laprdas vucevicu?

DI
Dijaspora
20:53 11.12.2011.

Igrali su protiv Reala kao Lion protiv Dinama.

BE
beb
20:11 11.12.2011.

Zanimljiva misljenja nasih strucnjaka s kojima se niti malo ne slazem. Moje je skromno misljenje da jedini igrac Marcelo iz Reala je u stanju konkurirati za Barcinu prvu postavu.