odbio komentirati šimunića

Matjaž Kek: 'Za još bolji nogomet morate stvarati i kvalitetnije trenere'

Foto: Nel Pavletić/Pixsell
Matjaž Kek: 'Za još bolji nogomet morate stvarati i kvalitetnije trenere'
23.11.2013.
u 12:01
– Pokazalo se ono što stalno govorim, pozitivni rezultati mogu se postići jedino u pravom ambijentu, što je najviše nedostajalo u zadnjim utakmicama reprezentacije - kaže Kek.
Pogledaj originalni članak

Hrvatska ide na SP, no čeka i dvije kazne – Mandžukiću zbog crvenog kartona, a Šimuniću zbog povika “Za dom”.

Savjetovao je Kovaču da napadne i u prvoj utakmici.

– Pokazalo se ono što stalno govorim, pozitivni rezultati mogu se postići jedino u pravom ambijentu, što je najviše nedostajalo u zadnjim utakmicama reprezentacije. Treba biti realan i reći da je Belgija bila bolja u kvalifikacijama, kao i da igrači poput Mandžukića, Modrića, Kovačića, Rakitića i ostalih nisu zaboravili igrati nogomet. Trebala im je samo potpora.

Hrvati mogu trčati

Hrvatska će u Brazil, što je ondje očekuje?

– Sada se nitko ne smije uspavati, iz iskustva znam da vrijeme do početka SP-a brzo prođe.

Izbornik Niko Kovač kaže da sada treba početi sustavno raditi od najmlađih selekcija, budući da naši igrači najviše zaostaju u tjelesnoj pripremi.

– Ne bih generalizirao. Mi smo u europskim utakmicama pokazali da možemo trčati. Druga je stvar što igrači, posebice mladi, ne rade u optimalnim uvjetima. Slažem se da treba početi sustavno raditi. Prema mojem mišljenju, najviše treba ulagati u struku da bi nogomet bio kvalitetniji. I zato mi je drago da je Niko Kovač pokazao da u Hrvatskoj ima kvalitetnih stručnjaka – kaže Kek

Nogometašima Rijeke dobro je došla stanka uoči utakmice 17. kola protiv Lokomotive, u kojoj se izravno odlučuje o poretku na vrhu ljestvice:

– Što se tiče zamora, koji se osjećao kod nekih igrača, stanka je dobro došla. U Rovinju smo trenirali u dobrim uvjetima s obzirom na loše vrijeme, zadovoljan sam. S druge strane, dogodilo se ono što smo svi željeli u klubu. Imamo dosta reprezentativaca, treneru kojemu nedostaju glavni igrači nije idealno raditi. Prezadovoljan sam što su svi reprezentativci pozitivno prošli kroz ovaj ciklus. Kvržić je igrao protiv Argentine, a izbornik Sušić je izvršio samo tri promjene. Benko je igrao na Islandu, Maleš je debitirao u A-reprezentaciji, Močinić i Datković su stožerni igrači mlade reprezentacije – kaže trener Matjaž Kek.

Čeka se velika pobjeda

Indikativno je da Rijeka ove sezone još nije pobijedila ni jednu momčad iz vrha prvenstvene ljestvice:

– Neka tako i ostane samo da ostvarimo cilj, a to je plasman u Europu. Male su to razlike. Bilo je utakmica u kojima smo izgubili u sudačkoj nadoknadi, u nekim utakmicama nismo iskoristili šanse koje inače iskoristimo, jedino smo podbacili u utakmici sa Splitom. U subotu igramo s Lokomotivom, koja je dobro vođena. Zna se dobro braniti, teži nadigravanju. Po svemu, igramo derbi kola i bilo bi lijepo da tribine u Maksimiru budu ispunjenije nego obično – zaključio je Kek.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Istinski Hrvatski Vitez
Istinski Hrvatski Vitez
13:19 23.11.2013.

Točno tako Matjaž, dobro veliš jer trenerske kvalitete tvoje klase u HR nema i bez tebe bi HNK Rijeka ostala prosječan balkanski klub koji bi se borio za peto mjesto u HNL-u.