NOVA TV

Za Ligu prvaka studio i novinarska pojačanja

14.04.2009.
u 08:17
Pogledaj originalni članak

Kad se saznalo da je Nova TV dobila prava na Ligu prvaka, u Remetinečkoj ulici slavilo se, svi su bili na nogama jer uspjeli su dobiti projekt koji su silno željeli. U ovoj TV kući željeli su, kad je o sportu riječ, imati samo veliku stvar i bacili su se na Ligu prvaka. Dogovorno, s HRT-om kojem ostaje Liga prvaka srijedom, a Nova će te utakmice prenositi utorkom (takva podjela nije iznimka u Europi).

Nova TV sad se intenzivno bavi kadrovskim poslovima. Naime, osim urednice sportskog programa Ana-Marije Vuković, imaju još samo Anitu Kajtazi Roth i Stipu Sladoljeva.

I potreban im je nogometni komentator. U tim razmišljanjima svjesni su da će najlakše biti dovesti nekoga od relativno slobodnih, pa u prvi plan iskaču Saša Lugonjić i Neven Cvijanović koji komentiraju utakmice na Sportklubu, možda bi u konkurenciju mogao i Ivan Jurković, glasnogovornik Cibone. No, možda bude i iznenađenja.

Praćenje Lige prvaka na Novoj TV neće se po koncepciji bitno razlikovati od onoga što je dosad radio HTV. Naime, prema propisima Uefe, obvezno je imati emisiju uoči utakmica, prijenos, emisiju nakon utakmica i sažetke, te objavljivati magazin Lige prvaka.

Na Novoj TV još nisu složili popis kandidata za stručne komentatore, ali brzo će se morati pozabaviti i tim pitanjem, jer i takvu nogometnu osobu žele imati u studiju kad se igra Liga prvaka.

Pogledajte na vecernji.hr