KUGLICE ODLUČILE U prostorijama HKS-a izvučeni su parovi polufinala Hrvatskog kupa, Zadar - Cibona, Zagreb - Split

Zadar i Cibona za finale Kupa

26.01.2009.
u 15:13
Pogledaj originalni članak

Derbi hrvatske košarke odigrat će se i u završnici Hrvatskog kupa, koja će se 20. i 21. veljače održati u zadarskoj dvorani Krešimir Ćosić. Tako će o jednom finalistu odlučivati Zadar i Cibona, a o drugom Zagreb i Split.

- Ozbiljno? Igramo sa Zadrom? - bila je prva reakcija trenera vukova Velimira Perasovića nakon što smo mu javili ishod ždrijeba u prostorijama HKS-a, a zatim je dodao:

- Zadar je jaka i kvalitetnija momčad, koja na domaćem terenu igra s dosta energije i to treba poštovati. Mi, naravno, idemo i u Zadar po pobjedu.

Momčad Zadra na putu je za Tursku, gdje igra prvo kolo drugog kruga Eurokupa. - Sa Cibonom smo igrali prije 20ak dana i pobijedili. Logično da očekujem pobjedu i polufinalu Kupa Krešimira Ćostića u najvjerojatnije punoj dvorani istog imena - komentirao je trener Zadra Denis Pleslić.

Govoreći o punim dvoranama, evo i priče sa susreta Zadra i Hemofarma.

- Čuo sam ja za Jazine i koliko ljudi vole košarku u Zadru, ali to što sam tamo doživio na utakmici Zadra i Hemofarma nisam ni u snu mogao zamisliti. Pa, ljudi, kod 0:2 za Hemofarm cijela dvorana viče ‘Uprava odlazi’, a na 0:4 svi urlaju ‘igrajte p...’!?

- Očito da naši u Makedoniji stvarno ne znaju što je to kritika - rečenice su makedonskog kolege koji dolaskom u Zadar na Svjetsko rukometno prvenstvo ni u snu nije htio propustiti košarkaški spektakl koji se zbog rukometa, prošle subote, na kratko ponovno bio vratio u hram košarke u Jazinama.

Razlog je bio i makedonski reprezentativac i kapetan Zadra Todor Gečevski. Makedonski kolege su se čudom čudili događanjima i silnim prosvjedima protiv uprave Zadra, no brzo su i shvatili da je to zadarski način shvaćanja košarke.

Ili najbolji ili najgori. Ili opjevan i oblaćen. Sredine nema. I baš ta sredina kojoj je Zadar bliži nego vrhu kojeg su uoči sezone obećavali iz uprave kluba, razlog su velikih prosvjeda zadarskih navijača protiv Hemofarma.

Ni nakon pobjede protiv Hemofarma nezadovoljstvo zadarskih navijača nije prestalo, a osim zbog dva debakla kod posljednjih momčadi NLB-a Vojvodine i Heliosa, razlog zasigurno leži i u sve boljim rezultatima izravnog konkurenta Cibone.

Pogledajte na vecernji.hr