A-1 Liga za prvaka

Zadrani dominirali protiv Zagreb CO-a sa samo šest igrača

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Zadrani dominirali protiv Zagreb CO-a sa samo šest igrača
23.04.2011.
u 23:18
Košarkaši Zagreba, kandidati za naslov prvaka Hrvatske, teško su stradali u Višnjiku.
Pogledaj originalni članak

Momčad Mladena Erjavca izgubila je od Zadra sa 80:62 što je ishod koji je gostujućem treneru donio nove brige, a radost domaćem strategu Josipu Grdoviću.

S obzirom da nije mogao računati na prvog razigravača Vladovića, Olivarija i Dundovića, Grdović je bio prisiljen igrati sa samo šest igrača, pri čemu je startna petorka blistala. Prednjačio je Car sa 23 koša, no produktivni su bili i Marčinković (15), Brown (13), Batur (13) i Ivanov (12 koševa, 10 skokova).

U Zagrebovim redovima, Mulaomeroviću se na listi ozlijeđenih pridružio i centar Mario Kasun koji je uganuo gležanj. Erija može brinuti i forma Luke Žorića, koji dugo nije odigrao utakmicu na razini onih koje su mu donijele naslov najboljeg igrača NLB lige.

Žorić je uknjižio 10 koševa i pet skokova što je ispod njegove statističke razine, a na njegovom centarskom radnom mjestu nije ga uspio nadomjestiti Heytvelt. On jest zabio tri trice, ali je posve nevičan centarskoj igri leđima košu u napadu.

Od nositelja igre gostiju na visini zadatka bio je jedino kapetan Krunoslav Simon (26 koševa), autor tri od samo pet asistencija zagrebaša. Najviše je zakazao Alex Renfroe (dvije nesportske) kojemu kao da se ova utakmica nije igrala.

S ovom pobjedom Zadar je na ljestvici Lige za prvaka preuzeo drugo mjesto. Ako na koncu budu bodovno poravnati sa Zagrebom kao sada (6-2) imat će u doigravanju prednost domaćeg terena jer su mravi u zagrebačkoj utakmici pobijedili sa osam koševa razlike (83:75).

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

MA
Mamlaz
03:02 24.04.2011.

Eba te pas.. to su trebali dobiti sa obrnutim rezultatom. Dam se kladiti da je bilo \'lako ćemo\'.

Avatar cluesblues
cluesblues
22:19 24.04.2011.

nekad su mi mravi bili simpaticni klub - sad su prcija bandiceve gradjevinske mafije i onog lopine karamarka koji je umrezen sa svekolikom hrvtskom mafijom - tak da mi je drago da ih je zadar zgazil ko balavce.....