Mravi izborili meč loptu

Zagreb uvjerljivo pobijedio Zadar u prvoj polufinalnoj utakmici

Foto: Jurica Galoić/Pixsell
Zagreb uvjerljivo pobijedio Zadar u prvoj polufinalnoj utakmici
17.05.2011.
u 22:37
Odlično smo otvorili utakmicu, a nakon što se u drugoj četvrtini Zadar vratio, mi smo se neke stvari dogovorili u svlačionici i iskusno priveli utakmicu kraju - rekao je Ivica Burić.
Pogledaj originalni članak

Odlično smo otvorili utakmicu, a nakon što se u drugoj četvrtini Zadar vratio, mi smo se neke stvari dogovorili u svlačionici i iskusno priveli utakmicu kraju. Ovim riječima prokomentirao je na kraju uvjerljivu pobjedu svog Zagreba u Zadru rezultatom 79:98 trener Zagrepčana Ivica Burić. Mravi su uistinu sjajno otvorili i već u prvih nekoliko minuta dosegli dvoznamenkastu prednost. Mulaomerović, Žorić i Heytvelt radili su što su htjeli, a kada je početkom druge četvrtine Zagreb poveo i s 35:11, svi su mislili da se Zadru ponavljaju Crvena Zvezda u NLB-u i Cibona u Ligi za prvaka, odnosno raspad već na početku utakmice.

No Zadar se ovaj put barem nakratko vratio. Agresivnom igrom do poluvremena i to najviše zahvaljujući Ivanovu, Vladoviću i Caru došli su do samo minus četiri. Na nesreću Zadra došlo je poluvrijeme i Zagreb je od pobjegao na 51:38, a nakon nekoliko vraćanja i spuštanja na minus devet Zadar je ipak posustao i uvjerljivo izgubio. Žorić ispod koša sa 29 i Heytvelt sa 25 od čega šest trica, ali i Simon sa 19, te Mulaomerović sa 16 koševa bili su jednostavno preveliki uteg na strani Zagreba, dok je kod Zadra Car dao 21 i Ivanov 16. 

– Zagreb ima po dva do tri igrača visoke kvalitete. Iskoristili su te prednosti, no pokušat ćemo ih iznenaditi u Zagrebu – rekao je trener Zadra Pino Grdović. Ivica Burić, iako će imati meč loptu u svojoj dvorani, također misli da još nije sve gotovo i da Zadar ima svoje šanse u uzvratu.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MO
moshmislit
07:28 18.05.2011.

pobijedio \"Zadra\"? majko mila....mogli se napisati \"pobidia Zadra, e\"