krenuli u Ligi prvaka uvjerljivom pobjedom

Zagrebaši preletjeli na krilima Škofa i Lazarova

Foto: Antonio Bronić | VLM
Zagrebaši preletjeli na krilima Škofa i Lazarova
03.10.2009.
u 18:21
Rukometaši Croatia osiguranja Zagreb pobijedili su u prvoj utakmici 1. kola svoje skupine Lige prvaka norveški Fyllingen u Bergenu s 29:22 (15:9).
Pogledaj originalni članak

Nakon početnog ispitivanja snaga sredinom prvog poluvremena bilo je jasno da će Zagreba s lakoćom odnijeti bodove s toga gostovanja.

Motivirani Loke

Tri igrača bila su izuzetno raspoložena u prvom poluvremenu. Gorazd Škof je u prvih 30 minuta imao devet obrana, od toga i dva sedmerca, potom Kiro Lazarov koji je u prvom dijelu postigao osam pogodaka, te Frank Loke koji se silno želio dokazati ped svojim sunarodnjacima i koji je imao velik motiv jer su mu devetomjesečna suspenzija i neigranje u Europi odgođeni za mjesec dana.

Naš prvak rezultatski se odvojio u onom trenutku kad su s obrane 3-2-1 prešli u obranu 6-0 koja je za norveške vanjske pucače bila nepremostiva prepreka.

Početkom drugog poluvremena stigli su Norvežani na zaostatak od samo dva pogotka razlike (15:17), no uskoro su zagrebaši ubacili u brzinu više i začas je ponovno bilo plus sedam (17:24).

U Areni po novu pobjedu
U tim trenucima Senjanin Maglajlija mijenja postavu igrača na parketu. Daje priliku Gojunu, J. Valčiću, Mariću, Štrleku. No, ta postava dopušta drugi povratak norveškom prvaku koji dolazi na 20:24. Maglajlija vraća prvu postavu, ponovno mijenja obranu i to bi bilo to. Rezultat je plus sedam (20:27), a domaćini do kraja utakmice nisu uspjeli ublažiti poraz.

Zagrebaši sljedeću utakmicu Lige prvaka igraju već u srijedu, 7. listopada. U goste, prvi put u zagrebačkoj Areni, dolazi im švedski Alingsas. S obzirom nan kvalitetu suparnika, zagrebaši bi trebali startati u ovoj sezoni s četiri boda, a pravo iskušenje očekuje ih u trećem kolu kad će u goste Hamburgu.

Bergen. Gradska dvorana. Gledatelja 3000. Suci: Buy i Pichon (oba iz Francuske)

FYLLINGEN: Stankiewitz, Dahl (12 obrana), Hatlen, Rykke 2, Holand 1, Gjettrem 6, Aahelfot 1, Gudrunarson 5 (1), Pettersen 5 (2), Rasmussen, E. Bjornsen, K. Bjornsen, Benevoli, Pettersson 2

CO ZAGREB: Škof (20+2), Šego, Vukić, Džomba 4, Loke 5, T. Valčić 5, J. Valčić 1, Balić 3, Lazarov 10 (4), Gajić, Gojun, Kopljar, Lubej, Špoljarić, Štrlek 1, Marić

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.