IMPRESIONIRAO Izvori tvrde kako je ostavio odličan dojam

Zagrebov junior pred potpisom za Pao

25.03.2009.
u 20:58
Pogledaj originalni članak

Zagrebov juniorski vratar Mateo Radovanović (rođ. 1991. godine) priključio se u Ateni treninzima prve momčadi Panathinaikosa. Grčki izvori javljaju kako je ostavio izvrstan dojam i da bi veliki klub mogao početkom sljedećega tjedna Zagrebu poslati ponudu za njega.

Mateo na treninzima radi s bivšim reprezentativcem Marijem Galinovićem, idolom navijača Panathinaikosa, koji ga je prihvatio kao svoga sina. Blizak je, naravno, i s Antom Rukavinom, a u sporazumijevanju s trenerom Ten Cateom pomaže i član stručnoga stožera Rajko Janjanin.

Mateo Radovanović inače nije prvi vratar Zagrebovih juniora, a za njegov razvoj najzaslužniji je legendarni Dinamov vratar Zlatko Škorić, koji u Maksimiru vodi vratarsku školu, zajedno sa Željkom Stinčićem.

– Mateo je Dinamovo dijete, ali u Maksimiru nije prihvaćen, pa je prešao u Zagreb. Visok je 193 cm, idealno građen za vratara, izvrsno je tehnički obrađen i doista vrlo nadaren. Sada mu treba što više utakmica – kazao je Zlatko Škorić.

Osim Marija Galinovića, u grčkoj prvoj ligi već igraju tri hrvatska vratara. Bivši dinamovac Tomislav Vranjić je u Larisi, Dario Krešić u Panioniosu, a Zlatko Runje, brat reprezentativca Vedrana, u Panthrakikosu.

Pogledajte na vecernji.hr