Plavi promašuju

Zambata: Da je bar tu moj ljubimac Kramarić...

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Zambata: Da je bar tu moj ljubimac Kramarić...
04.10.2014.
u 14:00
- Tko je kriv? Događa se to, nije li se Hajduk olako odrekao Čopa, kaže slavni centarfor - kaže legenda modrih.
Pogledaj originalni članak

Ako su ih prošle godine pokopali vratari, europskim ambicijama plavih ove godine ozbiljno prijete vlastiti – napadači. Zastrašujuća kulminacija Dinamove neefikasnosti na Celtic Parku u Glasgowu otvorila je ponovno temu o prijelaznom roku u kojemu je Dinamo nakrcao svlačionicu napadačima (Pjaca, Wilson, Henriquez) od kojih nijedan još nije demonstrirao tzv. killer-instinkt.

Svaka bomba - ćorak

Portugalac Wilson uspio je u Glasgowu tek "upucati" moral i samopouzdanje vlastitom treneru i suigračima nizom promašaja kakav se rijetko viđa. Bomba na bombu, a svaka – ćorak.

– Netko bi dečku trebao reći da se može pucati i unutarnjom stranom kopačke. Kad je Wilson u šansi, imam dojam da samo zažmiri i raspali svom snagom, pa kud puklo da puklo – analizira Portugalca Joško Jeličić.

Naravno da je svaki put kad Dinamu zaškripi u realizaciji uvijek prva asocijacija ona od koje Mamićima pada mrak na oči. Tražili ste golgetera, a golgetera ste se odrekli. Zanemarite dojam (a on je briljantan) i pogledajte samo Kramarićevu statistiku i sve će vam biti jasno: 17 utakmica, 16 pogodaka za Rijeku ove sezone!

Legendarni Dinamov centarfor Slaven Zambata bio je u četvrtak na Celtic Parku i uživo se uvjerio da plavima kronično nedostaje neki novi Zambata.

– Ambijent od kojega boli glava, sjajan, inspirativan... Celtic nikad slabiji, a plavi najbolji u europskim utakmicama u gostima, i opet poraz. Nevjerojatno... – uzdiše slavni centarfor.

Nedostajala je samo jedna "sitnica", pogodak. Poste već 180 minuta...

– Celtic je bio na koljenima i da je Wilson pogodio samo jednom, sve bi se okrenulo. Dinamo time sigurno ne bi stao i danas bismo pričali o jednoj od najvećih pobjeda. Šteta za onih prvih 20-tak minuta, u kojima su plavi bili impresionirani. Sve poslije toga bilo je sjajno, nažalost, osim realizacije – dodaje Zambata.

Spomenuli smo mu Kramarića. Iskusno oko sve vidi, sve zna...

– Možda je bio nestrpljiv ovdje, možda je netko imao krivu procjenu, događa se to. Pa nije li se Hajduk olako odrekao Duje Čopa! Naravno da bih volio da je Andrej sada tu, jer jako mi je pri srcu, kao i Tomečak, to su moji "liblinzi". Ah, Kramarić, pa taj je u stanju okrenuti igrača na kvadratnom metru, da ne govorim o realizaciji. Taj dribling danas vidim i kod maloga Ćorića – zaključuje sinjski šmeker.

Možda se tek zagrijavaju

Mogu u Dinamu tražiti izgovor u tome da je danas najteže pronaći pravoga golgetera, da takva "umjetnina" košta najmanje pet milijuna eura, ali svaka takva izlika pada u vodu kada im spomenete Kramarića. Pustiti takvoga igrača neoprostiv je gaf!

A možda bismo u analizi pojačanja plavih još trebali respektirati ono famozno razdoblje prilagodbe. Možda se Wilsonove i Angelove cijevi još zagrijavaju za eksploziju. Salzburg im je možda posljednja šansa za spas sezone, jer na kraju, samo zbog tih utakmica su i dovedeni. A ne zbog Ponikva, Istre i Hajduka.

>> Andrej Kramarić u momčadi kola Europske lige

>> Španjolski mediji: Zapamtite Andreja Kramarića

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr