Andrej je u formi

Zambata za Max!: Kramarić mora biti plavi 9, boljeg u ligi nema!

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
'SPECIJAL MAX 14.02.2012., Zagreb - Pripremna utakmica NK Lokomotiva - NK Zelina na igralistu s umjetnom travom na Maksimiru. Andrej Kramaric. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
\'01.08.2009.....Zagreb...spo.....Stadion Maksimir , 2. kolo T-com prva HNL, utakmica izmedu nk Dinamo Zagreb - nk Medimurje.Andrej Kramaric slavi postignuti pogodak.Photo:Marko Prpic/Vecernji list\'
Foto: Max!
Max!
22.04.2013.
u 18:14
– Za Andreja je sad najbolje da dođe u Dinamo i potpuno se dokaže. Inozemni transfer može čekati.
Pogledaj originalni članak

Igrala se 90. minuta utakmice, Andrej Kramarić (21) primio je loptu i s lakoćom matirao vratara Matkovića. Bila je to točka na i – Andrej je zapečatio sudbinu Cibalije i odveo Lokomotivu u finale Hrvatskog kupa. To je bila samo potvrda Andrejeve fantastične sezone u kojoj vodi lokose do povijesnih uspjeha.

– Dolazak u Lokomotivu za njega je bio odličan potez, to je pravi put za mladog napadača. Pogledajte samo kroz povijest, mnogi veliki igrači prvo su se morali dokazivati u manjim klubovima. I Zvone Boban bio je na posudbi u Bariju, Mandžukić se afirmirao kroz manje klubove… Ma ima dosta takvih primjera. Igrač na taj način dobiva veću minutažu, što je jako bitno, samopouzdanje mu raste, a ako ima kvalitetu, ona će uvijek isplivati na površinu – kaže nam slavni centarfor Dinama Slaven Zambata.

Zabio šest manje od Dinamova četiri asa

Lokosi su u finalu Kupa, u ligi su treći, a Andrej je ove sezone zabio ukupno 18 golova i imao osam asistencija.

– Jako mi se sviđa kao igrač. Izvanredan je tehničar, a ima i vrhunski osjećaj za gol, baš je pravi centarfor. Na najboljem je putu do potpune afirmacije i drago mi je vidjeti kako napreduje iz dana u dan – dodao je Zambata.

Prije mjesec dana izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić izjavio je da će Kramarić, koji je u Lokomotivi na posudbi, na ljeto sigurno biti vraćen u Dinamo. Zanimljivo, Krama je ove sezone u prvenstvu vodeći strijelac, zabio je 15 golova. A četiri napadača "modrih": Čop, Krstanović, Beqiraj i Rukavina zajedno su zabili samo šest golova više od njega.

Prednost imali i Slepička i Papadopoulos

– Apsolutno je došlo vrijeme da Andrej postane "plavi 9". Znate, najbolji strijelac lige uvijek privlači interes stranih klubova – kaže legendarni Zambi.

Kramarić je za Dinamo debitirao sa 18 godina, ali nikad nije dobio pravu priliku. Maksimirski klub tada je imao drukčiju politiku, stranci poput Dode, Slepičke i Papadopoulosa dobivali su prednost ispred domaćih igrača. Danas je, srećom, situacija drukčija. Brodić i Halilović već su sa 16 godina debitirali za seniore.

– Za Andreja je sad najbolje da dođe u Dinamo i potpuno se dokaže. Inozemni transfer može čekati. Zdravko je jako sposoban i uvjeren sam da će napraviti najbolju moguću stvar za sve – zaključio je Zambata.

Razgovor sa slavnim centarforom Dinama objavljen je u sportskom tjedniku Max!

>>Šitum: Uzet ćemo kup, Hajduk nas još nije pobijedio

MLADI ODLAZE

Nepalci, Filipinci, Egipćani... Strani radnici pohrlili u hrvatski grad. Domaće stanovništvo bježi: 'Zatvorili smo šest škola'

Stanovništvo Vrgorske krajine većinom čine stariji i nemoćni ljudi, dok se mladi, u potrazi za boljim životnim uvjetima, sve češće sele u zapadnoeuropske zemlje ili na obližnju Makarsku rivijeru. Prema popisu stanovništva, grad Vrgorac s 27 mjesnih odbora broji 5.911 stanovnika, no stvarni broj stanovnika na terenu procjenjuje se između 3.500 i 4.000

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.