HRVATSKI NOGOMETNI KUP

Zbog mogućeg susreta Torcide i Boysa policija odgodila utakmicu Hajduka. Objavljen novi termin

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Slaven Belupo i Hajduk sastali se u 17. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Pomoćni sudac pogođen u glavu, susret Slavena i Hajduka nakratko prekinut
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Pomoćni sudac pogođen u glavu, susret Slavena i Hajduka nakratko prekinut
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Pomoćni sudac pogođen u glavu, susret Slavena i Hajduka nakratko prekinut
07.03.2023.
u 12:52
Policija ne želi Torcidu i Boyse isti dan na cestama po Hrvatskoj.
Pogledaj originalni članak

Slaven Belupo i Hajduk u Koprivnici će suočiti snage u polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Utakmica se na Gradskom stadionu Ivan Kušek-Apaš prema kalendaru trebala igrati 5. travnja, no došlo je do promjene termina, a na zahtjev policije. S obzirom da se 5. travnja odigrava i sudar Šibenika i Dinama, zbog visokog rizika pri kojem bi se istog dana na putovanju našli Torcida i Bad Blue Boysi, klubovi su dobili naputak da dogovore drugi termin. Susret je tako sada na rasporedu 12. travnja od 17:30 sati. Navijači splitskog kluba, jasno, nezadovoljni nastupima u prvenstvu, žele ponoviti uspjeh iz prošle sezone i spasiti sezonu osvajanjem Kupa. 

Hajdukovci su u posljednje dvije ligaške utakmice upisali dva poraza, oba protiv zagrebačkih ekipa. Prvo ih je u derbiju u Maksimiru uvjerljivo svladao Dinamo (4:0), da bi isti broj golova primili protiv Lokomotive (4:3) na Poljudu. Nada u Kupu ostaje jer su u četvrtfinalu na Gradskom vrtu s 2:1 izbacili Osječane. Momčad Slavena na putu do polufinala svladala je Solin rezultatom 1:2, Nedelišće rezultatom 0:6 te je bila bolja od Rudeša s 2:0.

- Treba napraviti invaziju na Koprivnicu, upaliti naš inat i osvetiti im se za sve ono na zadnjem gostovanju. Kup je naš - napisao je jedan navijač Hajduka, misleći na protekli susret u kojem su Splićani vodili rezultatom 2:0, da bi isti nakon gađanja pomoćnog suca stolicom i prekida završio 2:2. 

- Izgleda da smo ove godine orijentirani isključivo na Kup... Pa bar to treba odraditi pošteno - slaže se s njim drugi.

- U kakvom je ekipa trenutno stanju, polufinale sa Šibenikom na Poljudu bi bilo jednako teško kao i ovo - vlada pesimizam među dijelom navijača.

Hajduk je na ligaškoj ljestvici drugoplasirani s 44 boda, čak 12 manje od vodećeg Dinama, koji je po mnogima već osigurao naslov prvaka. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DM
drazen.muhvic
13:18 07.03.2023.

Za što bi se to trebali osvetiti u Koprivnici? Za to što utakmica nije registrirana sa 3.0 za Slaven?