RUKOMET

Zdenko Kordi otvara novu stranicu

06.04.2004.
u 00:00
Pogledaj originalni članak

ZAGREB - Nakon lošeg rezultata na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj, rukometašice okreću novu stranicu.

- Odlukom Skupštine krećemo u četverogodišnji ciklus s mladim igračicama. To je generacija koja je bila treća na europskom i četvrta na svjetskom juniorskom prvenstvu. Tu generaciju nećemo opterećivati i vjerujem da će postići dobre rezultate - istaknuo je Janko Goleš, koordinator za ženski rukomet.

Novi izbornk Zdenko Kordi okupio je reprezentaciju, koja će do četvrtka trenirati u Labinu.

- Kako se ondje pripremaju juniorke, odigrat ćemo s njima jednu utakmicu. Meni je drago da se kreće s mladima. Trenutačno nisam za to da zovemo neke starije igračice, ali bude li potrebno i ako se te starije nametnu igrama, možemo razmisliti o tome da nekoga pozovemo - istaknuo je Kordi.

Ta je akcija očetak priprema za dvije kvalifikacijske utakmice s Bugarskom za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se u prosincu održati u Mađarskoj. Sljedeće okupljanje bit će 2. svibnja kada će reprezentacija gostovati u Francuskoj i ondje (Pariz, Dijon, BesanĐu00E7on) odigrati tri utakmice s aktualnim svjetskim prvakinjama.

- S Bugarkama igramo u Gabrovu, na jednom vrućem terenu. No, ne bojim se da u dvije utakmice nećemo izboriti odlazak na europsko prvenstvo. Do tih utakmica oporavit će se i Marija Čuljak - rekao je izbornik Zdenko Kordi.

Damir MRVEC

Pogledajte na vecernji.hr