Pomirljivi tonovi

Najavom kaznice Ćoriću Mamić griješi, zaslužuje veliku kaznu!

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Najavom kaznice Ćoriću Mamić griješi, zaslužuje veliku kaznu!
07.11.2015.
u 10:22
– 
Nisam sudjelovao ni u kakvim radnjama, ni na koga nisam utjecao – veli Mamić
Pogledaj originalni članak

Za svoj istup u kojem je javno ustvrdio da više ne želi biti u Dinamu, da želi otići, mladi Ante Ćorić neće biti oštrije sankcioniran, dobit će, kako je Zdravko Mamić objavio – kaznicu i njegov zagrljaj.

Spustimo loptu na zemlju

– Šokirani smo i nećemo hiniti da nas se to ne tiče ili da se nije dogodilo. Moramo pristupiti što serioznije. Nikad nisam čuo da je klub toliko želio pomoći igraču kao Ćoriću i njegovoj obitelji. Spremni smo se žrtvovati i trpjeti i 'batine' da Ćorić dugo godina nosi naš dres. On je kod Zokija debitirao sa 16 godina, prošle sezone odigrao je 33 utakmice, a u ovoj sezoni 19 – kazao je Zdravko Mamić, ustvrdio da je Ćorić trebao igrati u Splitu a njegov je otac tada bio na pregovorima s Portom. Pa je Ante rekao da ga bole leđa. Trebao je ući i protiv Olympiakosa, zagrijavao se 50 minuta, ali Hodžićeva ozljeda pa Pivarićevo isključenje okrenuli su razmišljanja trenera. Hoće li igrati protiv Istre?

– To je stvar trenera. Pozivam sve da spustimo loptu na zemlju i budemo odgovorni.

No Ćorić tvrdi da nije problem minutaža, nego odnos stožera i kluba prema njemu?

– To je subjektivna procjena, ali u svakom klubu na svijetu neki igrači misle drugačije nego trener. Ante, uhvati se rada, svojih trenera, teren je jedino mjesto za dokazivanje! K meni može uvijek doći, zagrlit ću ga. I nema tu govora ni o kakvim zastupanjima, privatnim interesima.

Imate li plan B, ako bude i dalje inzistirao na odlasku?

– Imam samo plan A – da Ante dođe na trening i uvjeri trenera da promijeni stav. Neću ga tjerati da se ispričava, mora se ispričati navijačima iz svog kvarta. Neće imati problema u klubu. Njegov će intervju biti sankcioniran kao i svaki drugi takav istup. Ovo je samo loš dan u uredu. To što se dogodilo nije dobro i dobit će kaznicu za taj istup – kazao je Mamić.

I tu griješi Mamić, ovakav stav da ne želi više igrati u Dinamu, a ima ugovor do 2020. zaslužuje vrlo oštru kaznu. Ne kao Machado od 100.000 eura, ali nije ni vrijeme da se Ćorića, koliko god nam bio drag i koliko god je veliki talent, sad miluje. Ovo je veliki prijestup iako najava kaznice sugerira da u Maksimiru znaju da dečko baš i nije kriv za taj istup. No kazna služi i prevenciji, što kad počnu i drugi klinci izlaziti sa sličnim željama jer im se nešto ne sviđa u Dinamu?

Mamić je govorio i o uspjesima generacije do 17 godina.

Plan je – domaći Dinamo

– Ta je generacija budućnost našeg kluba, imat će kraljevski tretman i mogli bi postati čudo – da njih 15 odjednom igra u prvoj momčadi. To nam je želja. I zato ćemo sazvati roditeljski sastanak i upozoriti na sve opasnosti od raznih menadžera, 'piranha', ponuda...

Osvrnuo se i na treće mjesto Dinamo u HNL-u:

– Naređujem stožeru i igračima – u 21 utakmici do kraja prvenstva ne smije biti poraza, može samo remi ili dva. I osvojit ćemo i 11. uzastopni naslov.

Iako mu je sugerirano da ne odgovori o istrazi i navodnom utjecaju na sutkinju Ustavnog suda oko Zakona o sportu, odgovorio je:

– Nisam sudjelovao ni u kakvim radnjama i mirno spavam. Žao mi je što se moje ime dovodi u tu priču, ali nisam pisao Zakon o sportu niti na nekoga utjecao.

>>Ovo je pet stvari u kojima se razilaze Ćorići i Mamići

>>Ante Ćorić će biti kažnjen, a da bi igrao, mora se dokazati treneru

>>Ćorić 'udario' po Mamićima i branio Boyse, a onda se ispravio

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 24

DA
dalmata
11:16 07.11.2015.

Mali nije potpisao robovlasnicki ugovor i zato je islaniran. A roditeljski sastanak gdje glavni hostapler upozorava roditelje na hostaplere?!?! Haaaaahahaha..

JO
John80
11:33 07.11.2015.

Ma sve ok, vazno da kreće projekt domaćeg Dinama. Tamo negdje od sezone 2027/2028. Jedva čekamo da se prezimi u Europi, samo se malo strpite. Do tada je i drugi tajni projekt u planu, biti će biti kupljeno i 10-12 tisuća navijača sa Bliskog Istoka.

Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
18:47 07.11.2015.

Gazda, duša i srce hrvatske svetinje gospodin Zdravko Mamić je istinska balkanska ljudina i pravi hrvat koji oprašta, daje i daruje i sigurno če Ante Ćorić to prije ili kasnije shvatiti i na koljenima moliti gazdu da ga ne šutne u NK Lokomotivu gdje če grijati klupu.