'ZAHVALAN SAM BOGU'

Zdravko Mamić likuje u BiH: 'Bez doma, uz podmetanja sa svih strana, u povijesnoj krizi...'

Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Zdravko Mamić uživa u šetnji Sarajevom
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Zdravko Mamić
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Zdravko Mamić
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL
Mostar: Zdravko Mamić nakon potvrđene zatvorske kazne sazvao konferenciju za medije
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL
Mostar: Zdravko Mamić nakon potvrđene zatvorske kazne sazvao konferenciju za medije
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL
Livno: Zdravko Mamić nakon pet sati ispitivanja napustio zgradu Tužiteljstva
20.05.2021.
u 08:31
"Zahvalan sam Bogu što sam imao u svom životu misiju podići taj dijamant iz blata i brusiti ga, a još sam zahvalniji na svim suradnicima koji su ga pretvorili u remek djelo hrvatskog sporta"
Pogledaj originalni članak

Dinamo je jučer svladao Istru sa 6:3, osvojio Kup te tako dvostrukom krunom zaključio sezonu u kojoj je stigao do četvrtfinala Europske lige.

Nakon utakmice iz BiH se javio Zdravko Mamić, nekadašnji čelnik Dinama koji se u susjedstvu skriva od hrvatskog pravosuđa.

"Bez doma, uz podmetanja sa svih strana, u povijesnoj krizi i pandemiji Dinamo je večeras stavio točku na i najveće sezone hrvatskog kluba u povijesti hrvatskog klupskog nogometa. Klub junaka pokazao je da nije napravljen od zlata nego od najtvrđe tvari na svijetu – dijamanta. Dijamanta kojeg svakog dana bruse protivnici, kako na sportskom, tako i na svim ostalim poljima. Današnji Dinamo dijamant je koji razno razni žele ukrasti, žele mu umanjiti sjaj, ali dvostruka kruna na glavi naših igrača, stručnog stožera i svake osobe od čistačica i zaštitara do članova uprave kluba dokaz je da što je pritisak veći, to je dijamantno Dinamovo srce jače, tvrđe i sjajnije", napisao je Zdravko Mamić na Facebooku i dodao:

"U povijesti kluba svih Hrvata i ljubitelja sporta ostat će upisano: u najuspješnijoj sezoni u svojoj povijesti, 2021. godine Dinamo je osvojio prvenstvo Hrvatske, Kup Hrvatske, izbacio Mourinhov Tottenham i igrao četvrtfinale Europske lige, pronoseći slavu Zagreba i Hrvatske. Generacija 2021. pridružila se večeras u vječnosti generaciji 1967. i 1982. Zahvalan sam Bogu što sam imao u svom životu misiju podići taj dijamant iz blata i brusiti ga, a još sam zahvalniji na svim suradnicima koji su ga pretvorili u remek djelo hrvatskog sporta. Posebnu zahvalu upućujem predsjedniku najvećeg hrvatskog kluba gospodinu Mirku Barišiću pod čijim budnim okom smo napravili ovaj veleban uspjeh. Hvala vam i nek zauvijek živi Dinamo!"

Dodajmo i da je Mamićev mlađi brat Zoran jučer je priveden na sud u Sarajevu na temelju Interpolove tjeralice, raspisane nakon što se bivši trener Dinama 10. svibnja nije javio u Remetinec kako bi započeo služenje kazne od četiri godine i osam mjeseci za izvlačenje novca iz Dinama. Pušten je, ali je odlučeno da ostane na slobodi, no morao je predati osobne dokumente, a obvezan je i javljati se policiji jednom tjedno. Sličnu proceduru prošao je i Zdravko Mamić, koji je još ranije postao lice s tjeralice, no ona je raspisana u drugom sudskom postupku protiv braće Mamić, a gdje ih se tereti za zločinačko udruživanje. Njega je BiH odbila izručiti.

>> Pogledajte kako Mamić pjeva hajdučku pjesmu

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 21

IS
istina00
08:44 20.05.2021.

voljeli ih (mamiće) ili ne, mora se priznati da je ovaj povijesni uspješan rezultat i njihova velika zasluga!

JA
Jadranko
10:56 20.05.2021.

Mamići su postali pravi bosanci. Poreze ne plaćaju, što je u Bosni, pogotovo u Međugorju, uobičajeno. Sevdalinke su im najdraže pjesme. Znači, kod kuće su.

Avatar markoii123
markoii123
08:53 20.05.2021.

Zašto se daje medijski prostor pravomoćno osuđenom kriminalcu koji je pobjegao od institucija svoje države?