VELIKI GUBITAK

Zdravka Mamića 'stisnula' leđa zbog Ademija!

Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Zdravka Mamića 'stisnula' leđa zbog Ademija!
19.08.2015.
u 13:01
'Arijan će nam strahovito nedostajati, takav nam je igrač silno važan u borbenoj utakmici kakvu očekujemo u Elbasanu.'
Pogledaj originalni članak

Nakon 65 minuta ugodnog leta iz Zagreba, Dinamovi su nogometaši u utorak oko podneva doputovali u Tiranu na prvu utakmicu doigravanja za Ligu prvaka protiv albanskog Skënderbeua (srijeda, 20.45 sati). Utakmica se, podsjetimo, igra u Elbasanu, udaljenom oko sat vremena vožnje autobusom od Tirane, budući da stadion u Korči, odakle je Skënderbeu, nema Uefinu licenciju.

Voze se u mercedesima

Zagrepčane je dočekalo vruće i sparno vrijeme, živa je pokazivala 31 stupanj. U polusatnoj vožnji autobusom od zračne luke “Majka Tereza” do luksuznog hotela u centru grada (Tirana ima nešto više od pola milijuna stanovnika), prebrisane su sve predrasude o nekad zaostaloj zemlji. U Dinamovoj je ekspediciji i bivši hrvatski reprezentativac Ardijan Kozniku, koji je posljednji put bio u Tirani prije deset godina. I nije krio iznenađenje...

– Ovaj se grad ne može prepoznati, gradi se i obnavlja, fantastično izgleda – uzviknuo je Kozniku kad smo došli do centra Tirane.

U Tirani su niknula moderna zdanja, trgovački se centri množe, niz je autosalona, modernih kafića i restorana, pročelja na starim zgradama iz doba komunističkog vođe Envera Hoxhe prebojena su živim, veselim bojama... Vozni park nije nimalo lošiji nego u Zagrebu, a najviše ima – mercedesa! Istina, onih starijih godišta, ali u vrlo dobrom stanju... No, okrenimo se nogometu. Dinamo je došao bez ozlijeđenog kapetana Arijana Ademija, zbog bolnog kuka ostao je u Zagrebu. Dinamov izvršni predsjednik Zdravko Mamić nakon dolaska u Tiranu nam je rekao:

– Kad sam ujutro vidio da Ademi ne putuje, odjednom su me, valjda od stresa, “stisnula” leđa, pa sam dobio injekciju prije nego što smo krenuli! Šteta, Arijan će nam strahovito nedostajati, takav nam je igrač silno važan u borbenoj utakmici kakvu očekujemo u Elbasanu. No, koga nema, bez njega se mora, nema plakanja, imamo dobru momčad koja nas može razveseliti – rekao je stariji Mamić, koji je odmah nakon dolaska u Albaniju stao pred mikrofone i kamere tamošnjih medija. Ademija bi, pak, na poziciji zadnjeg veznog trebao zamijeniti povratnik nakon dugotrajne ozljede, Domagoj Antolić:

– Spreman sam, znam što se od mene očekuje i budem li igrao neću razočarati. Skënderbeu je neugodan, igra brzo i agresivno, moramo biti agresivni – rekao je Antolić.

Agresivnost ih krasi

Trener plavih Zoran Mamić tek je nakon jutarnjeg pregleda u utorak odlučio da Ademi ne putuje, a na pitanje kako će plavi odgovoriti na agresivnost albanskog prvaka bez svog najagresivnijeg igrača, trener kaže:

– Agresivnost je u njihovu karakteru i mentalitetu, pripremali smo se na treninzima za takav način igre i vjerujem da ćemo znati adekvatno odgovoriti. Pred nama je velika utakmica, čast je i privilegij što opet igramo u doigravanju za Ligu prvaka. Svjesni smo važnosti dvoboja i vjerujem da ćemo dobro igrati te već u Elbasanu postići dobar rezultat koji bi nam jamčio veselje na uzvratu u Zagrebu.

Plasman u Ligu prvaka donosi i veliku zaradu?

– Uopće ne razmišljamo o tome, novac ne igra ulogu u našoj motivaciji, najveća je čast plasirati se među 32 najbolja kluba Europe!

>> Travnjak je u vrhunskom stanju, preduvjeti za dobar rezultat su tu

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr