ŽDRIJEB LIGE PRVAKA

Mandžukić ide na Jedvaja, Subašić brani mrežu protiv Arsenala!

Foto: Reuters/PIXSELL
Mandžukić ide na Jedvaja, Subašić brani mrežu protiv Arsenala!
15.12.2014.
u 12:27
Gledat ćemo i reprizu finala iz 1997. godine. Luka Modrić ide na Schalke, a Srna na Bayern
Pogledaj originalni članak

Ždrijeb osmine finala Lige prvaka u Nyonu donio je uistinu zanimljive parove, od kojih su se neki susreli prošle godine u istoj fazi natjecanja, kao Manchester City i Barcelone te Schalke i Real Madrid. Sigurno je manje sretan Schalke, koji je primio devet pogodaka u dvije utakmice prošle sezone. City pak nije imao previše sreće i ovo im je prilika za osvetu. No svjedočit ćemo i reprizi finala iz 1997. godine, susretu između Borussije Dortmund i Juventusa.

Zanimljivo je da su se kuglice tako poklopile dok ih je izvlačio upravo jedan od članova momčadi iz Dortmunda te slavne 1997. godine – Karl-Heinz Riedle. On je ujedno bio na ždrijebu kao ambasador finalne utakmice u Berlinu, gdje će se na kraju sezone sučeliti dvije najjače ekipe natjecanja.

Ono što nas još zanima jesu naši reprezentativci. Subašićev Monaco igra protiv Arsenala, Mandžukićev Atletico igra s Jedvajevim Bayerom, a Srnin Šahtar ide na moćni Bayern.

Utakmice će se igrati 16. i 17. veljače te 24. i 25. veljače, a uzvrati 10. i 11. ožujka te 17. i 18. ožujka. Naknadno će biti određeno tko će kada zaigrati.

PAROVI:

PSG – Chelsea
Manchester City – Barcelona
Bayer Leverkusen – Atletico Madrid
Juventus – Borussia Dortmund
Schalke – Real Madrid
Šahtar – Bayern
Arsenal – Monaco
Basel – Porto

TIJEK ŽDRIJEBA UŽIVO:

>> Ambasador finala u Berlinu Karl-Heinz Riedle osvojio je Ligu prvaka 1997. s Borussiom u finalu s Juventusom (3:1) i pomoći će u izvlačenju parova

>> Uslijedila je čestitka madridskom Realu, koji je postao jedini klub u povijesti koji je dvaput imao svih šest pobjeda u skupini Lige prvaka

>> Michel Platini poželio je svima sretne blagdane

Nakon završetka prvoga kruga, glamur Lige prvaka za 2014. godinu završit će izvlačenjem parova osmine finala. Od 12 sati zavrtjet će se kuglice i otkriti kome će biti teže, a kome lakše na putu do finala u Berlinu.

Nositelji su: Real, Atletico, Barcelona, Bayern, Borussia (D), Chelsea, Porto i Monaco, a nenositelji Schalke, Bayer Leverkusen, Manchester City, Arsenal, PSG, Juventus, Šahtar i Basel.

Od 13 sati izvlačit će se parovi šesnaestine finala Europske lige.

>> Čeka nas ždrijeb osmine finala, a ovo su junaci grupnog dijela

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.