SKIJANJE

Želim na super-G i spust!

12.09.2003.
u 00:00
Intimno, u sezoni imam još ciljeva, ali o njima radije ne bih govorila - rekla je Nika Fleiss
Pogledaj originalni članak

Nika Fleiss, osma slalomašica svijeta, u novoj sezoni puno više bit će vezana uz treninge Janice Kostelić. Razlog tome je promjena trenera. Uz Niku više nije Slaviša Weiner, novi joj je trener Juraj Hafner, koji je uključen u rad i s Janicom Kostelić.

U Nikinu je timu i Renato Gašpar, koji se oprostio od skijaške karijere i započeo je trenersku. Višestruke operacije koljena nagnale su ga na takvu odluku...

- Za sada mi ide odlično. Forma je zadovoljavajuća, ono što sam pokušala u tehničkim disciplinama bilo je dobro. I ugođaj mi odgovara, bolje se osjećam nego uoči lanjske sezone - priznala je Nika.

Taj Janičin program uključuje i treninge brzih disciplina. Uostalom, Janica je sama rekla:

- Nika bi željala skijati brze discipline i baš bi zgodno bilo da na OI u Torinu 2006. osvojimo dvije medalje u kombinaciji!

O brzim disciplinama, pak, Nika kaže:

- Velika mi je želja da skijam super-G i spust. No, za sada se ta ideja ne sviđa direktoru reprezentacije Vedranu Pavleku. On smatra da mi sada dobro idu tehničke discipline i da bih se mogla ozlijediti vozeći brze discipline i onda bi sav trud pao u vodu. No, svakako postoji plan da do Torina i Olimpijskih igara budem spremna za nastup u kombinaciji!

Nika Fleiss lani je željela na završnicu Svjetskog kupa u Lillehammer kao jedna od 25 najboljih slalomašica. No, to joj nije pošlo za rukom. Kruna sezone bilo joj je osmo mjesto u slalomu na Svjetskom prvenstvu u St. Moritzu. Ambicije za ovu sezonu još su više...

- Željela bih se stabilizirati među 15 najboljih slalomašica i isto tako napredovati u veleslalomu. Dobro treniram i vjerujem da ću uspjeti. Intimno, u sezoni imam još ciljeva, ali o njima radije ne bih govorila javno.

Nika prati Janičine napore nakon traumatičnog ljeta.

- Što se tiče skijanja, Janica nije ništa izgubila. Jedino će joj nedostajati ljetna tjelesna priprema. No, sasvim sam sigurna da će Janica i ove sezone biti odlična - zaključila je Nika Fleiss.

Inače, u četvrtak se zbog jakih udara vjetra i zaleđenih staza nije moglo skijati. Naši su reprezentativci zato obavii obavili tzv. suhi trening.

Pogledajte na vecernji.hr