ČELNIK ENGLESKOG SAVEZA:

Ženama je mjesto u kuhinji, a ne na nogometnom travnjaku

Foto: Luka Stanz/PIXSELL (ilustracija)
Ženama je mjesto u kuhinji, a ne na nogometnom travnjaku
29.10.2014.
u 10:41
– Previše je to za tebe. Nije to ništa osobno, ali dok sam ja živ, niti jedna žena neće suditi u mojoj ligi – rekao je Cummings
Pogledaj originalni članak

John Cummings, potpredsjednik nogometnog saveza u engleskom okrugu Northumberland, suspendiran je na četiri mjeseca, dodijeljena mu je novčana kazna od 250 funti i mora pohađati seminar protiv diskriminacije jer je uvrijedio nogometne sutkinje.

Naime, u ožujku mu je na sudačkom seminaru prišla 24-godišnja Lucy May i pitala može li suditi u North East Sunday League utakmicama. Njegov odgovor ju je šokirao.

– Ne možeš. Previše je to za tebe. Nije to ništa osobno, ali dok sam ja živ, niti jedna žena neće suditi u mojoj ligi jer nogomet nije za žene. Ženama je mjesto u kuhinji, a ne na nogometnom travnjaku – odgovorio joj je John.

Nezavisna komisija Engleskog nogometnog saveza istražila je slučaj i uvidjela da osnova za kaznu ima i odlučila kroz Cummingsa svima pokazati što se događa kad se s toliko nepoštovanja i diskriminacije odnosi prema drugoj osobi.

>> Ja sam prva Hrvatica koja će na OI biti nogometna sutkinja

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

SE
sestrićna
10:54 29.10.2014.

neke žene su dobre na travi a neka ne zemlji..ovisno o kojem sportu se radi .)

Avatar nula
nula
11:49 29.10.2014.

Bravo za celnika ! (:D

DU
Deleted user
12:10 29.10.2014.

Nije njima mjesto ni u kuhinjama. Pogledajte sve ove master šefove, gastro emisije...koliko je tu u žiriju kuhara a koliko kuharica. Žene se u guraju u sportove kao magare među konje, pa ako se ne uguraju onda dolazi ta magična riječ - diskriminacija i čovjeka suspendiraju ili ti izbrišu komentar.