POHVALA

Zidane: Gerrard je najbolji nogometaš na svijetu

13.03.2009.
u 12:43
Pogledaj originalni članak

Legendarni bivši francuski nogometaš Zinedine Zidane, trostruki najbolji igrač svijeta u izboru FIFA-e, objasnio je tko je po njemu najbolji igrač današnjice.

Riječ je o Liverpoolovom kapetanu Stevenu Gerrardu.

- Da li je on najbolji na svijetu? Možda ne privlači pozornost poput Lionela Messija i Cristiana Ronalda, ali da, mislim da bi mogao biti – rekao je Zidane.

- Igrač poput Gerrarda pokretač je cijele momčadi. Ako nemate takvog igrača u sastavu u velikim ste problemima. Kada sam s Realom osvajao španjolske i europske naslove, uvijek sam govorio da je naš najvažniji igrač Claude Makelele. Nema teorije da smo ja, Luis Figo ili Raul mogli postići ono što smo postigli da nije bilo Makelelea, a isto vrijedi i za Liverpool bez Gerrarda.

- Zna sjajno dodati loptu, oduzeti ju i zabiti golove, ali možda i najvažnije od svega je što ulijeva svojim suigračima povjerenje i samopouzdanje. To je nešto što se ne može naučiti, igrači poput njega rode se s tom sposobnošću – dodao je pobjednik Svjetskog prvenstva s “tricolorima” 1998. i Eura 2000. godine.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr