Zizou progovorio o razlozima udaranja materazzija

Zidane: Psovao mi je majku i sestru

Foto: import
Zidane: Psovao mi je majku i sestru
13.07.2006.
u 17:35
Pogledaj originalni članak

Legendarni francuski nogometaš Zinedine Zidane, nakon tri dana šutnje, konačno je progovorio o razlozima zbog kojih je, u finalnoj utakmici Svjetskog prvenstva između Italije i Francuske, glavom u prsa udario Talijana Marca Materazzija.

– Izgovorio je vrlo ružne riječi o mojoj majci i sestri. Nastojao sam ga ne slušati, ali on ih je stalno iznova ponavljao i jednostavno se nisam mogao kontrolirati. Ja sam samo čovjek, a neke je riječi teško i čuti – kazao je Zizou u ekskluzivnom razgovoru za francuski Canal Plus, koji je pak za njegov prijenos od TV kuća tražio četiri tisuće eura po minuti.

Nogometaš, čiji će “potez”, baš kao i Maradonina “božija ruka” i driblanje Engleza u Meksiku 1986. godine ući u almanahe i ljetopise SP-a, ispričao se svoj dijeci svijeta i svim fanovima, ali žaljenje za napravljenim nije izrazio.

– Nisam ga smio udariti glavom. Želim da to bude jasno jer je prijenos finala gledalo dvije milijarde ljudi i milijuni djece. Njima se želim ispričati, ali ne žalim za tim što sam učinio jer onda bi to značilo da je Materazzi bio u pravu – pojasnio je svoje stajalište - sada već bivši francuski reprezentativac. Premda se špekuliralo da je bilo i vrijeđanja na rasnoj osnovi, jer Zidane je napola Alžirac, za koje bi Materazzi naknadno bio kažnjen, čini se da je to bila patka koju su pokušale podvaliti pariške antirasističke skupine.

– Nije mi rekao da sam islamski terorista i nije bilo nikakvih tenzija između nas dvojce za vrijeme susreta – zaključio je Zizou.

Pogledajte na vecernji.hr