Autobiografija

Zlatan: Moj tata imao je 'cugu', rat i YU-glazbu

Foto: ''
Zlatan: Moj tata imao je 'cugu', rat i YU-glazbu
26.02.2012.
u 19:52
Jedan od trenutačno najboljih nogometaša Zlatan Ibrahimović, podrijetlom iz BiH, u autobiografiji je objavio i detalje iz svog života i djetinjstva. Opisao je i odnos s ocem Šefikom, rodom iz Bijeljine, koji je emigrirao u Švedsku.
Pogledaj originalni članak

Napadač Milana priznao je da u djetinjstvu i mladosti nije shvaćao neke očeve navike zbog kojih su često imali nesuglasice.

– Sam sam se brinuo o sebi, oko mene nije bilo nikoga, apsolutno nikoga. Tata nije bio kao ostali očevi. Nije gledao moje utakmice niti me ohrabrivao za školu. Imao je svoje "cuganje", svoj rat, i svoju jugoslavensku glazbu – napisao je Ibrahimović u knjizi, čije je dijelove prenio Dnevni avaz.

Opisao je kako je izgledalo kad je otac prvi put došao na njegovu utakmicu.

– Nisam mogao vjerovati! Ovaj ovdje tip bio je pravi otac. Došao je pratiti utakmicu, a ja sam bio totalno zabezeknut. O tome sam sanjao i počeo sam igrati s nekom potpuno bolesnom snagom: S..., tata je ovdje! To nije mudro. Gledaj 'vamo, želio sam vikati! Provjeri! Tvoj je sin najokrutniji svjetski igrač. Mislim da je to jedan od mojih najvećih trenutaka. Vratio mi se. Ne baš da ga i ranije nisam imao. Ali ovako... Bilo je to nešto sasvim novo. Nakon igre pritrčao bih mu da malo porazgovaramo, kao da je sasvim prirodna stvar da mi je otac tu.

Zlatan je iz MBI Malmöa prešao u FK Balkan gdje je trener bio iz BiH. Tada je shvatio razliku između balkanskog i švedskog mentaliteta.

– U MBI Malmöu švedski očevi gledaju utakmicu i viču: "'Ajmo momci. Dobro je!" U klubu Balkan očevi galame: "J.... ti majku u p...!" Mislio sam si: "Odlično, baš kao kod kuće. Ovdje mi je dobro."

 

U MBI Malmöu očevi viču "Bravo", a u klubu Balkan psuju i galame. Mislio sam: "Odlično, ovdje u Balkanu baš mi je kao kod kuće"

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

Avatar Topgen
Topgen
20:40 26.02.2012.

Super igracina ali , napustio je on Bosnu ali Bosna njega nije. Vidio sam neke njegove fotke kad je bio dijete ; crn , kovrdjave kose , mislio sam da je on Rom.

AG
Aguirre
22:04 26.02.2012.

Neka vrli autor članka objasni kako je to Ibrahimović podrijetlom iz BiH. Rođen je u SWE , roditelji mu iz HRV i BiH. Zar nije onda podrijetlom (i) iz Hrvatske?

LE
lepiCane
21:02 26.02.2012.

Kak bi rekli- u srcu Bosna,u glavi fosna!