TO SMO ČEKALI

Zlatni hrvatski par je ponovno zajedno! Mate i Nikola još jednom idu po olimpijski vrh

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
TOP 100 fotografija u 2021. godini
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Tokio: Hrvatska osvojila osam medalja na OI Tokio 2020
Foto: Reuters
Foto: Instagram
04.07.2024.
u 15:30
Nekad najbolji svjetski par ide u obranu olimpijskog zlata, nažalost će biti jedini hrvatski par u muškoj konkurenciji, a pridružit će im se i Donna Vekić i Petra Martić kao dio ženske konkurencije
Pogledaj originalni članak

Godinu dana nisu igrali skupa, ali uoči Olimpijskih igara su ipak ponovno odlučili udružiti snage. Bili su dio hrvatskog finala na Olimpijskim igrama, a preko puta su im stajali Marin Čilić i Ivan Dodig. Ponovno ćemo nakon godinu dana, još od prošlog Wimbledona, na istoj strani terena gledati Matu Pavića i Nikolu Mektića, branitelje olimpijskog zlata iz Tokyja.

Bilo je to jedno spektakularno finale koje je hrvatski narod gledao potpuno opušteno s obzirom da su u njemu sudjelovala četiri Hrvata i u kojem su Pavić i Mektić slavili 6-4, 3-6 i 10-6.

Sad su zajedno odlučili obraniti to zlato, a konkurentskog para iz svoje zemlje u obliku Marina Čilića i Ivana Dodiga ipak neće imati.

Isto tako, Hrvatska je popunila još dva mjesta na popisu tenisača koji će se natjecati u Parizu, tj. tenisačica jer radi se o Donni Vekić i Petri Martić. Prvi put u povijesti hrvatskog tenisa nećemo imati predstavnika u muškoj pojedinačnoj konkurenciji, a isto tako, prvi put od 2004. imat ćemo dvije predstavnice u pojedinačnoj konkurenciji.

Donna je na prošlim Olimpijskim igrama redom igrala protiv top 5 tenisačica, i sadašnjih i bivših. Prva joj je na putu stajala bivša broj 4, Francuskinja Caroline Garcia koju je svladala 6-2, 6-7 i 6-3, a onda u drami slavila protiv Bjeloruskinje Aryne Sabalenke (WTA 3.) sa 6-4, 3-6 i 7-6, da bi u osmini finala zapela protiv Kazahstanke Jelene Rybakine sa 7-6 i 6-4.

Druga naša uzdanica je Petra Martić kojoj će to biti premijerni nastup na Olimpijskim igrama. Bila je blizu plasmanu i na prošle OI, ali konkurencija je ipak bila nešto jača.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.