Superveleslalom

Zlato za Fischbacher, srebro za Maze, Vonn brončana

Foto: AFP
Zlato za Fischbacher, srebro za Maze, Vonn brončana
20.02.2010.
u 20:39
Austrijska skijašica Andrea Fischbacher osvajačica je zlatnog olimpijskog odličja u utrci superveleslaloma. Prva joj je to olimpijska medalja u karijeri.
Pogledaj originalni članak

Fischbacher (24) je u srijedu imala krasnu priliku doskijati do medalje na venkuverskim Igrama, međutim, bronca u spustu joj je iz ruku pobjegla za svega tri stotinke sekunde. Sve je brončana sa prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Val d'Isereu (superveleslalom) naplatila u subotu izvrsnom vožnjom i najboljim prolaznim vremenom (1:20.14).

Inače, Fischbacher je do sada upisala samo jednu pobjedu u karijeri. Najbrža je bila u veljači 2008. godine u istoj disciplini u utrci Svjetskoga kupa. Tada je slavila u Sestriereu.

Drugo mjesto na utrci pripalo je slovenskoj predstavnici Tini Maze. Svoje prvo olimpijsko odličje u karijeri, a slovensko drugo u Vancouveru (Majdič brončana u skijaškom trčanju) Maze je osvojila prošavši ciljnom ravninom s 0.49 sekundi zaostatka za pobjednicom.

Najveća američka skijaška nada za olimpijska odličja, Lindsey Vonn, u subotu je dohvatila broncu. Bolovi u bočnom dijelu potkoljenice možda su i omeli najbolju skijašicu današnjice i zlatnom ovjenčanu sa utrke spusta, no pobjeda Fischbacher i drugo mjesto Maze u potpunosti su zasluženi rezultati. Vonn je za Austrijankom zaostala 0.74 sekunde.

Nijemica Maria Riesch (zlatna iz superkombinacije) utrku je završila na osmom mjestu, a Anja Pärson (brončana iz superkombinacije) bila je jedanaesta.

Zanimljivo je da je sedam najboljeplasiranih skijašica startalo sa startnim brojem 16 i kasnije.

 ZOI, alpsko skijanje, superveleslalom (žene), rezultati:

1. Fischbacher (Aut) 1:20.14

2. Maze (Slo) +0.49

3. Vonn (SAD) +0.74

4. Schnarf (Ita) +0.85

5.  Görgl (Aut) +1.00

6. Styger (Švi) +1.11

7. Recchia (Ita) +1.29

8. Riesch (Njem) +1.32

9. Mancuso (SAD) +1.36

10. Jacquemod (Fra) +1.63...

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OB
-obrisani-
12:13 21.02.2010.

Tina je super, jaz, žal prestar! Sem pred 3 leti, na Mljetu, Ivicu, nagovaral za Tino Maze, močil! Ti bila CRO-SLO naveza! Posle Sonje Nef, dobili smo 2 LEPOTIČKE, Vonn in Maze!! Poglej na moj športni blog zpadjenbloger, kak smo GIPS in jaz, oprali FIS, pa tudi organizatorje Vancouver2010. Kako sam dao 4 športna primera, s fantastičnim SLO-CRO sodelovanjem! Od Janice do Mitje Kosmine. Tina Maze, po meni, ja mala daleko najlepšo vožnjo, samo Vonn blizu, al su obe, preveč zaostale za Fischbacher. To ni bilo videti dolgo časa! Čarobni prah? Matjaž Vrhovnik, prosim, naj nam OBJSNI, kak je Fischbacher bila hitreja od Tine, nakon velke napake pri doskoku, in male napake! http://www.zpadjen.bloger.hr/. Vabljeni k sodelovanju.