RITUAL REALOVACA

Znate li zašto Modrić miriše svoj znojem natopljeni dres? Iza svega se krije dobar razlog

Foto: Printscreen
Znate li zašto Modrić miriše svoj znojem natopljeni dres? Iza svega se krije dobar razlog
17.05.2023.
u 09:46
Neposredno prije nego što sudac označi početak utakmice, igrači Reala odlaze do klupe kako bi im fizioterapeuti namazali prsa čudesnom mašću. Ta otvara nosnice kako bi nogometaši lakše disali.
Pogledaj originalni članak

Mnogi ljubitelji nogometa na društvenim su mrežama primijetili da igrači Reala, među kojima je i Luka Modrić, mirišu svoje dresove natopljene znojem. Koliko se to god činilo čudno, iza toga postoji dobar razlog.

Ovaj trend nije novi budući da je Patrick Viera još prije 20 godina dok je igrao za Arsenal počeo s  mazanjem grudi posebnim gelom prije nego što bi izašao na teren. Tada su se mnogi pitali zašto je crvena majica natopljenu i zalijepljenu za prsa.

Ovaj su postupak sada ponovili igrači Real Madrida koji ga izvode u grupama od pet igrača. Neposredno prije nego što sudac označi početak utakmice, igrači Reala odlaze do klupe kako bi im fizioterapeuti namazali prsa čudesnom mašću. Ta otvara nosnice kako bi nogometaši lakše disali.

Nogometaši Reala sada stavljaju mast i na svoje dresove kako mentol mogli koristiti cijelu utakmicu.

"Ljekoviti miris ulazi kroz nos i usta kako bi pomogao disanje. Također služi za ublažavanje manjih bolova u mišićima i zglobovima", piše Marca.

Marca navodi da ova mast zahvaljujući eukaliptusu igračima pospješuje dovod kisika i da ovaj postupak nema nikakve veze s dopingom.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.