Europska liga

Salzburg osramotio Dinamo i na Maksimiru mu zabio pet komada!

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Salzburg
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Dinamo - Salzburg
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Dinamo - Salzburg
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Dinamo - Salzburg
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Dinamo - Salzburg
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Maksimir
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Maksimir
06.11.2014.
u 20:56
U nastavku je usplijedio veliki pad hrvatske momčadi, Austrijanci su se poigravali i do vrha napunili našu mrežu
Pogledaj originalni članak

- Očekujem da ćemo ispraviti sve što nije bilo dobro u prvom susretu i pobijediti. Moramo igrati agresivnije i popraviti individualne greške, tako je Zoran Mamić najavio današnju utakmicu protiv Salzburga, ali njegova momčad još jednom se osramotila. U četvrtom kolu Europske lige Dinamo je na Maksimiru doživio treći poraz, Salzburg je pobijedio s uvjerljivih 5:1 i osigurao europsko proljeće.

Sjajni Soriano

Mamić mlađi u utakmicu je krenuo s trojicom napadača; Soudanijem, Henriquezom i Čopom, ali taj eksperiment bio je potpuno neuspješan. Već u prvom dijelu vidjelo se kako hrvatski prvak ne može parirati Austrijancima, osim pokušaja Brozovića ništa nije bilo vrijedno spomena. Gosti su, pak, imali veliku priliku već u devetoj minuti, ali je Eduardo spasio Dinamo odličnom reakcijom. Ipak, u 39. je i on bio nemoćan, Keita je sjajno proigrao Soriana, a on snažnim udarcem pod gredu zabio za vodstvo gostiju.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U nastavku je uslijedio veliki pad hrvatske momčadi, Austrijanci su se poigravali i do vrha napunili našu mrežu. Soriano je zabio još dva gola, a u strijelce su se upisali i Kampl te Bruno. Za 'modre' je zabio Henriquez, jedini igrač koji je zaslužio prolaznu ocjenu.

Još ima šanse

Dinamo je tako u svom stotom nastupu u Europskoj ligi (Kupu Uefe) doživio svoj 42. poraz i tako si kompromitirao šanse za prolaz dalje. S obzirom na to da je Astra pred kraj uspjela izjednačiti protiv Celtica, Dinamo još matematički može proći dalje. Salzburg je dva kola prije kraja vodeći u skupini D s deset bodova, Celtic ima osam, Dinamo tri, a Astra jedan bod.

>>Mamić: Negdje smo pogriješili, ovakvom igrom ne možemo proći dalje

>>Treba li Zoran Mamić dobiti otkaz nakon ovakvog debakla?

Europska liga, skupina D:

Dinamo - Salzburg 1:5

Astra - Celtic 1:1

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 143

TA
tarzan
19:37 06.11.2014.

Ne želim širiti negativne vibracije ali ovaj Dinamo ne bi prošao skupinu ni da sam sebi bira protivnike, jedina mogućnost da se skupina prođe jest to da su mu protivnici klubovi iz HNL-a a to je nemoguće

ČI
Čika
19:47 06.11.2014.

Dojam nakon prvog poluvremena je da je Čop najnekorisniji igrač na terenu. Antolić pored bržih redbulovih igrača izgleda kao penzioner. Golman teški prosjek.

BU
Bubalamala
19:26 06.11.2014.

nadam se da Kovač gleda pa da vidi sta je pozvao u repku,katastrofa !