TRENER DINAMA

Mamić: Pitanje Antoliću o reprezentaciji je podcjenjivačko!

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Zoran Mamić
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Zoran Mamić
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Zoran Mamić
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Zoran Mamić
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Zoran Mamić
05.03.2016.
u 13:52
- Hajduk ima veliko ime i navijače iza sebe, ali nemaju tako širok kadar igrača, a odlaske nikada nije lako nadoknaditi i već sam rekao da je za mene Rijeka naša druga najbolja momčad - rekao je trener modrih.
Pogledaj originalni članak

Dinamo će u nedjelju na Maksimiru (15:00) odigrati utakmicu protiv Slaven Belupa koju je najavio trener modrih Zoran Mamić.

- Igramo protiv Slavena koji je odigrao sjajno protiv Zagreba u prošlom kolu. Imaju par interesantnih igrača koji mogu svima napraviti probleme, a mi želimo nastaviti seriju pobjeda i održati ako ne i povećati prednost- rekao je trener modrih Zoran Mamić koji protiv farmaceuta ne može računati na kartonirane Antolića i Sigalija, ali se vraćaju Taravel i Ćorić.

Komentirao je Mamić i činjenicu da modri rade jako mali broj prekršaja, tek četiri u prvom dijelu protiv Splita, jedan više protiv Istre.

- Lopta je većinom kod nas, protiv Splita je to u prvom dijelu bilo čak 79 posto tako da nismo u mogućnosti raditi previše faulova, ali svejedno bih htio da budemo agresivniji. Ipak, mi smo u posljednjih godinu dana izgubili Čopa, Ademija, Brozovića i Pivarića koji su svi bili nositelji naše agresivnosti i nije ih lako nadomjestiti, ali radimo na tome.

Pjaca je u sjajnoj formi...

- Ima tek 20 godina, još puno karijere je ispred njega i sigurno da će napredovati iz dana u dan.

Junior Fernandes je druga priča...

- Morate njega pitati kako je on to doživio, a ja sam ga izvadio jer nije bio dobar. Netko na kritiku reagira dobro, a netko loše… Vidjet ćemo, a naravno da je u interesu svih nas da shvati to na najbolji mogući način i bude bolji.

Iako vrijeme ne ide na ruku, u Maksimiru bi travnjak trebao biti dobar.

- Posljednjih godina se pokazuje da smo očito mi u nogometu pogriješili s odlukama da su važniji semafori, brojači i ostalo na stadionima nego tereni. Naravno, nije to tako jednostavno jer vrhunski teren košta gotovo milijun eura, a treba ga i održavati. Nije to baš tako lako, ali naravno da bi radije imali dobre teren nego reflektore.

U ponedjeljak izbornik Ante Čačić objavljuje popis za nadolazeće dvije utakmice reprezentacije.

- Nekoliko igrača očekujem na popisu - sa smješkom kaže Mamić pa dodaje:

- Sada je ovo ispalo simpatično, ali budimo malo ozbiljni. Znači, imamo momčad koja dominira u prvenstvu, ima kvalitetu kakvu ima i naravno da zaslužuje igrače u reprezentaciji. Napravit ću medvjeđu uslugu bilo kojem igraču, ali reći ću da sam vidio podcjenjivačko pitanje našem kapetanu (op.a. Antolić) "nadaš li se pozivu?" Pričamo o kapetanu Dinama, nosiocu naše igre i sjajnom igraču… A on je samo jedan primjer.

Za kraj je prokomentirao Mamić i loše rezultate Hajduka.

- Hajduk ima veliko ime i navijače iza sebe, ali nemaju tako širok kadar igrača, a odlaske nikada nije lako nadoknaditi i već sam rekao da je za mene Rijeka naša druga najbolja momčad - zaključio je trener modrih.

>> Olić je otišao u povijest, Čačić može biti miran jer ima Pjacu

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

DU
Deleted user
14:10 05.03.2016.

Kaj je ,je.

TR
tragurion1954
17:38 05.03.2016.

Doista, nije slučajno da Dinamo stvori igrače kao što su Modrić, Mandzukić, Eduardo, Čorluka, Kovačić, Vida, Halilović... sad dolaze Pjaca, Antolić, Ćorić, Brekalo.... Volim Hajduk i Dinamo i Rijeku podjednako, ali očito je da ovo nije slučajno. Hajduk, Rijeka i ostali, nemojte biti jalni uspješnima, učite od Mamića. Kamo sreće da i vi stvorite ovake igrače!

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
18:38 05.03.2016.

Mini Mamić je sasvim lijepo i odmjereno rekao ono što je svima jasno.... i nazvao stvari pravim imenom.